Τετάρτη, Ιουλίου 29, 2009

Σύμπραξη Yahoo - Microsoft απέναντι στο Google


Η εταιρεία αναζήτησης στο διαδίκτυο Yahoo και ο γίγαντας της παραγωγής λογισμικού Microsoft ανακοίνωσαν την τετάρτη την επίτευξη 10ετούς συμφωνίας στην δικτυακή αναζήτηση και διαφήμιση σε μία προσπάθεια να αντιστρατευθούν την κυριαρχία της Google. Βάσει τις συμφωνίας, το Yahoo θα μπορεί χρησιμοποιήσει τη νέα μηχανή αναζήτησης της Microsoft στον δικτυακό του τόπο, ενώ από την πλευρά της η Yahoo θα χειρισθεί ορισμένες διαφημιστικές προσφορές της εταιρείας του Μπιλ Γκέιτς. Οι δύο εταιρείες-η Yahoo από το Σάνιβεϊλ της Καλιφόρνιας και η Microsoft από το Ρέντμοντ της Ουάσιγκτον-αναφέρουν σε κοινό ανακοινωθέν τους πως η Microsoftα προσφέρει την τεχνογνωσία αναζήτησης στους δημοφιλείς τόπους του Yahoo.

Την ίδια στιγμή η συμφωνία θα προσδώσει μεγάλη ώθηση στη ανακαινισμένη μηχανή αναζήτησης της Microsoft, η οποία ξαναονομάσθηκε Bing, και στην οποία η εταιρεία στηρίζει όλες τις ελπίδες της για να ανταγωνισθεί το Google. Αφότου παρουσιάσθηκε, προ ολίγων εβδομάδων, το Bing χαιρετίσθηκε ως επαρκές εργαλείο εφάμιλλο του μεγάλου ανταγωνιστή.

Το Google ελέγχει σχεδόν το 65% της εσωτερικής αγοράς δικτυακής αναζήτησης στις ΗΠΑ, ενώ το Yahoo έπεται δεύτερο και καταϊδρωμένο με μόλις 19,6%, ακολουθούμενο στην τρίτη θέση από τη Microsoft με 8,4%. Με τη σύμπραξή τους, οι δύο εταιρείες θα διαθέτουν το 28% της αγοράς.

Το περασμένο έτος, η Microsoft σχεδόν εξαγόρασε το Yahoo, έναντι 47,5 δισ. δολαρίων, όμως η κίνηση αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή από παρέμβαση του συνιδρυτή του Yahoo και γενικό διευθυντή του Τζέρι Γιάνγκ, ο οποίος αργότερα αντιμετώπισε σοβαρή κριτική για αυτό. Έκτοτε, η Microsoft είχε αρνηθεί να επαναλάβει την πρόταση εξαγοράς, μολαταύτα ο διάδοχος του Γιανγκ επιβεβαίωσε τον Μάιο πως οι δύο εταιρείες έχουν επαναλάβει τις διαβουλεύσεις για μία σύμπραξή τους.
www.madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...