Σάββατο, Ιουλίου 18, 2009

Φρέσκo Παγωτό

Υλικά:
Με γάλα:

* 500 ml γάλα
* 125 γρ. Φρέσκια κρέμα
* 1/2 φλυντζάνι ζάχαρη
* 4 κρόκοι αυγών
* 1 ολόκληρο αυγό
* 1 κουταλιά κονιάκ

Με κρέμα:

* 600 γρ. Φρέσκια κρέμα
* 1/2 φλυντζάνι ζάχαρη
* 3 κρόκοι αυγών
* 1 κουταλιά κονιάκ

Εκτέλεση:

* Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
* Προσθέτετε και το κονιάκ. Ζεσταίνετε την φρέσκια κρέμα ελαφρά και την ανακατεύετε με το μείγμα των αυγών.
* Τοποθετείτε το μίγμα σε κατσαρόλα και ζεσταίνετε ανακατεύοντας το συνέχεια.
* Αφού το μείγμα ζεσταθεί καλά, προτού κοχλάσει, το κατεβάζετε από την φωτιά.
* Αφήνετε το παγωτό να κρυώσει και τοποθετείτε σε μπωλ.
* Βάζετε το μπωλ στην κατάψυξη. Όταν το παγωτό μισοπήξει (πρέπει το κέντρο να βρίσκεται ακόμη σε υγρή μορφή), το βγάζετε από την κατάψυξη και το χτυπάτε ξανά καλά στο μίξερ.
* Σε αυτό το σημείο μπορείτε να μοιράσετε το παγωτό στα δύο και να προσθέσετε τις γεύσεις που προτιμάτε, βανίλια, κακάο, φρέσκια μαρμελάδα φράουλα (χτυπημένη στο μπλέντερ), λικέρ μέντας κ.λ.π
* Αφού τελειώσετε με το χτύπημα του παγωτού, το ξανατοποθετείτε στην κατάψυξη μέχρι να πήξει καλά.

Σημείωση: Στην συνταγή αυτή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα υλικά με κρέμα ή τα υλικά με γάλα. Η εκτέλεση είναι και για τις δύο περιπτώσεις ίδια.
Στην περίπτωση όμως που θα κάνετε το παγωτό με γάλα, θα πρέπει κατά την διάρκεια που το παγωτό καταψύχετε να το βγάλετε και να το χτυπήσετε στο μίξερ όχι μια φορά αλλά τρεις.

http://greekcook.gr/syntages/fresko_pagoto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...