Παρασκευή, Ιουλίου 24, 2009

Επιδοτήσεις για επιστήμονες-ελεύθερους επαγγελματίες


Επιδότηση από 3.000 μέχρι 20.000 ευρώ σε γιατρούς, οδοντιάτρους, μηχανικούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους και οικονομολόγους, εξασφαλίζει το νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης του υπουργείου Οικονομίας για επιστήμονες - ελεύθερους επαγγελματίες, για επενδύσεις που θα κάνουν σε σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη.
Συνολικά θα διανεμηθούν περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ, για επενδύσεις σε τεχνολογικό εξοπλισμό. Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ependyseis.gr. Με ηλεκτρονικό τρόπο θα γίνεται και η αξιολόγηση και η ενημέρωση του επαγγελματία.
Ο πρόεδρος φοροτεχνικών επιστημόνων Κωνσταντίνος Αναστόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που ελεύθεροι επαγγελματίες θα επιδοτηθούν με κοινοτικά κονδύλια, για την απόκτηση σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού.

Σε πρώτη φάση, είπε ο κ. Αναστόπουλος, τα χρήματα είναι λίγα, ελπίζουμε στη δεύτερη φάση να είναι περισσότερα. Όποιος θέλει να μπει στη διαδικασία, πρέπει να πάει στον φοροτεχνικό του.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Οικονομίας συναντήθηκε την Πέμπτη με τους εκπροσώπους των ελεύθερων επαγγελματιών, για τις λεπτομέρειες της οριστικοποίησης του προγράμματος.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Παπαθανασίου, τόνισε ότι είναι ένα πρόγραμμα που προσφέρει σημαντική στήριξη. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται μέσω του ΕΣΠΑ, και έχει συνολικό προϋπολογισμό 250 εκατ. ευρώ. Θα επιδοτεί μέχρι 80% την επένδυση των νέων ελεύθερων επαγγελματιών, που έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος την τελευταία πενταετία, ενώ για τους παλαιότερους (που ασκούν πάνω από πέντε χρόνια το επάγγελμα) η επιδότηση θα ανέρχεται στο 50% της υποβαλλόμενης επενδυτικής πρότασης.

Ωστόσο, θα υπάρχουν και ανώτατα όρια στο ποσό της επιδότησης για κάθε κατηγορία επαγγελματία.

www.in2life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...