Τετάρτη, Ιουλίου 29, 2009

Πρόγραμμα για "πράσινες" παρεμβάσεις σε σπίτια

Συνεχίζει τις παροχές η κυβέρνηση πυροδοτώντας την εκλογολογία.

Ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα, ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ, για την αντικατάσταση κουφωμάτων αλλά και ενεργοβόρων συσκευών από όλες τις κατοικίες που κατασκευάστηκαν πριν από το 1980.

Επιδότηση θα λάβουν οι ιδιοκτήτες σπιτιών αντικειμενικής αξίας κάτω από τα 1500 ευρώ το τετραγωνικό, ενώ στους υπόλοιπους θα δοθούν φορολογικά κίνητρα.

Θα επιδοτηθούν για μόνωση στην ταράτσα ή και στο κέλυφος του σπιτιού, για διπλά κουφώματα και τζάμια, καθώς και για αντικατάσταση παλαιών καυστήρων και ηλιακών θερμοσιφώνων.

«Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ένα ακόμα βήμα στην προσπάθεια του υπουργείου Ανάπτυξης για την προώθηση μιας σύγχρονης και ολοκληρωμένης ενεργειακής πολιτικής. Οι νέες συνιστώσες της πολιτικής μας στην ενέργεια είναι: Η ενίσχυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η προώθηση δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης περισσότερες πληροφορίες.

«Το πρόγραμμα αυτό είναι ίσως το σημαντικότερο από όσα έχουμε παρουσιάσει ως τώρα. Όχι μόνο επειδή αφορά περισσότερους πολίτες, αλλά και επειδή τα σπίτια στη χώρα μας αντιπροσωπεύουν πολύ μεγάλο ποσοστό, περίπου το 32%, της συνολικής τελικής ζήτησης ενέργειας. Όσον αφορά δε τη θέρμανση, στα νοικοκυριά καταναλώνεται το 60% της τελικής ζήτησης ενέργειας», πρόσθεσε.
«Τα κτίρια πριν από το 1980 είναι περισσότερο ενεργοβόρα», τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή Γιάννης Οικονόμου. «Η διαδικασία», είπε, «είναι πολύ απλή για να ενταχθεί ο πολίτης στο πρόγραμμα. Θα επισκεφθεί τα ΚΕΠ όπου θα υπάρχουν όλες οι οδηγίες».

http://news.pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...