Κυριακή, Μαΐου 16, 2010

Μκρά μυστικα για την ευκολη λειτουργία και χρήση των blog(μπλόκ)

Δημιουργώντας μπλόκ στην google  απο το blogger έχετε καλύτερη σειρά κατάταξης  στις αναζητήσεις απο την μηχανή αναζήτησης. Αυτό είναι φυσικό καθώς η google "φροντίζει" για τα μπόκ της.

Όσο περισσοτερες αναρτήσεις θεμάτων κάνετε στο μπλόκ σας τόσο περισσότερο οι μηχανές αναζήτησης θα σας "παίζουν". Με τον ίδιο τροπο κρατάτε σταθερους επισκέπτες. Για το λόγο αυτό να αποθηκεύετε θέματα και να τα δημοσιεύετε αργοτερα.

Όταν δημιουργήσετε το μπλόκ σας φορντιστε να είναι "ελαφρύ" δηλαδή να ανοίγει αμέσως και εύκολα για να μην κουράζει τους αναγνώστε σας. Αυτο κατορθώνεται με μερικούς ευκολους τρόπους.

Φροντίστε να μην εχει πολλές στήλες, το καλύτερο δύο στήλες(2 columns) και οι κυρίως αναρτήσεις σας να είναι στην αριστερή μερια ενώ οι εφαρμογές ( gadgets ) στην δεξιά.

Αν θέλετε να έχετε περισσότερες στήλες στο μπλόκ σας και να μοιάζει με ιστοσελίδα  γράψτε σε μια μηχανη αναζητησης free 3 column tablades.Αφου κατεβάσετε την ταμπλέτα που σας αρέσε  στον υπολογιστή σας την ανεβάζετε στον μπλόκ σας απο Πινακα ελέγχου- Διάταξη- Επεξεργασία Html και επιλέγετε αναζήτηση στο σήμείο
Μεταφόρτωση προτύπου από αρχείο στο σκληρό σας

Αποφύγετε να δημοσιεύτετε βιντεακια και βαριές μορφές javascripts.

Φορντίστε να εμβανίζονται λίγες αναρτήσεις στην αρχική σας σελίδα. Πηγαίνειτε  στις επιλογές απο τον πινακα ελέγχου πατώντας διαδοχικά ρυθμίσεις- διαμόρφωση και στην επιλογή να εμφανίζονται ως επιλέξτε ενα μικρό αριθμό. 

Χρησιμοποιείστε το read more-διαβάστε περισσότερα. Πώς γίνεται; Πριν δημοσιεύσετε κάποιο κείμενο πατήστε την εντολή που βρίσκεται σε κύκλο
και μετά πατήστε με το ποντίκι  μέσα στο κείμενο στο σημείο που θέλετε να το χωρίσετε. Μόλις το δημοσιεύσετε θα δείτε το αποτέλεσμα.

Αναφέρετε πάντα τις πηγές σας. Αν αντιγράφετε θέματα απο άλλες σελίδες να αναγράφετε τη διεύθυση που τα αντιγράψατε. Θα το εκτιμήσουν και θα σας διαφημισουν.  Με τον ίδιο τρόπο προσθέστε διευθύνσεις άλλων ιστολογίων και ιστοτοπων στη σελίδα σας.

Προσθέστε έναν διακριτικό μετρητη επισκέψεων και αναγνώστες για να μην υπάρχει αίσθηση μοναξιάς στη σελίδα.

Φροντίστε να μην γράφουν ανώνυμα στα σχολια των αναρτήσεων σας. Μειώνετε έτσι η αξιοπισττία  του ιστολογίου σας. Αν αφήσετε να γράφουν ανώνυμα σχόλια φροντιστε να τα διαβάζετε πρώτα στο e -μαιλ σας και μετά απο έγκριση να τα δημοσιεύετε. Αυτό γίνεται: Απο πινακα ελέγχου επιλέγετε ρυθμίσεις -σχόλια - αναθεώρηση σχολιων επιλέγετε πάντα και δίνετε τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομίου όπου θα σας έρχεται ειδοποίηση για κάθε νέο σχόλιο προς έγριση η απορριψη.

Για να αντιγράψετε μια φωτογραφία απο μια σελίδα κάνετε δεξί κλίκ με το ποντίκι επάνω της , επιλέξτε ιδιότητες και αντιγράψτε την τοποθεσια ή επιλέξτε αποθήκευση ως στον υπολογιστή σας και ανεβάστε την στο μπόκ σας

Αν δεν θέλετε να σας αντιγραφουν θέματα για τα οποία έχετε κοπιάσει να τα γράψετε αναζητήστε τον κωδικό javascript απο μια μηχανής αναζήτησης π.χ google γράφοντας no right click
Αν όμως θέλετε να αντιγραψετε και να επικολλησετε ένα κείμενο και σας εμποδίζουν με τον παραπάνω τρόπο, τοτε ανοίξτε τη διεύθυνση με τον forefox, επιλέξτε Εργαλεία μετά Επιλογές μετά Περιεχόμενο μετα επιλέγετε Για προχωρημένους και στο νεο μικρό παράθυρο επιλογής απενεργοποιείστε -Απενεργοποιηση η απεγκατάσταση των μενου περιοεχομένου.


Αν πάλι θελήσετε να αντιγρέψετε ένα κομμάτι μια ιστοσελίδας, τότε χρησιμοποιείστε το πλήκτρο του πληκτρολογίου σας PrtSysRq. Πατήστε το μια φορά όταν βρίσκεστε στην ιστοσελίδα που θέλετε να αντιγράψετε ή να φωτογραφίσετε ένα μέρος της. Κατόπιν ανοίγετε το πρώγραμμα Ζωργραφική και πατάτε Cτrl+V.Τοτε θα διαπιστώσετε ότι μέσα στο πρόγραμμα Ζωγραφική βρίσκεται η ιστοσελιδα που θέλετε να αντιγράψετε. Κοβετε στα μέτρα σας με την αντιστοιχη εντολή το κομμάτι που θέλετε και το αποθηκεύετε στον υπολογιστή σας σε μορφή φωτογραφίας  JPEG (.jpg).Εύκολα μετά ανεβαίνει στον υπολογιστή σας.

Αγοράστε ενα domain name  και περάστε το στο ιστολόγιο σας. Αυτό γίνεται για να μικρύνει η διεύθυνση σας και να είναι πιο ευκολα προσβάσιμο το μπλόκ σας χωρις δηλαδή το blogspot.com. Αυτο μπορεί να γίνει άμεσα απο το :Πίνακα ελέγχου- Δημοσίευση -  Προσαρμοσμένος τομέας διαδικτύου και απο εκεί αγοράζετε ένα όνομα αφού πρώτα ελέγξετε την διαθεσιμότητα του.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...