Τρίτη, Ιουνίου 15, 2010

5ος Πανελληνιος Ποδηλατικός Γύρος


podilatikos_2010_a.jpg
5ος Πανελληνιος Ποδηλατικός Γύρος
Σε κορυφαίο αθλητικό γεγονός έχει εξελιχθεί ο Πανελλήνιος Ποδηλατικός Γύρος της λίμνης Πολυφύτου κάτι που επιβεβαιώθηκε και την Κυριακή 13 Ιουνίου. Για 5η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Σερβίων, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Περιφέρειας Σερβίων, ο Ποδηλατικός - Εκδρομικός Σύλλογος Σερβίων με τη στήριξη της Ν.Α. Κοζάνης και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας διοργάνωσαν τον Ποδηλατικό Γύρο που αποτελεί πλέον θεσμό στο χώρο του ποδηλάτου αλλά και της εθελοντικής αιμοδοσίας καθώς διεξάγεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη.
 

Μικροί και μεγάλοι έστειλαν με τη συμμετοχή τους το μήνυμα της ζωής και της συνεισφοράς καθώς και της προστασίας του περιβάλλοντος με τις 385 συμμετοχές να ξεπερνούν κάθε προσδοκία. Ποδηλάτες από όλη την Ελλάδα(Καλαμάτα, Λήμνο, Αθήνα, Αγρίνιο, Ξάνθη, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη) έδωσαν το παρόν στον αγώνα είτε μεμονωμένα είτε οργανωμένοι σε ομάδες εκπροσωπώντας συλλόγους που δραστηριοποιούνται επίσημα στο άθλημα της ποδηλασίας. Χαρακτηριστικό και της φετινής διοργάνωσης οι τρεις διαδρομές καθώς πέρα από τον μεγάλο Ποδηλατικό Γύρο των 50χλμ και την κλασική διαδρομή Σέρβια - Υψηλή Γέφυρα Σερβίων - Ίμερα - Φράγμα Πολυφύτου - Βελβεντό - Πλατανόρευμα - Λάβα - Κεντρική Πλατεία Σερβίων δόθηκε η δυνατότητα στα μικρά παιδιά να κάνουν τον δικό τους αγώνα μέσα στην πόλη των Σερβίων ενώ πραγματοποιήθηκε και η διαδρομή μέχρι το Δ.Δ. Ιμέρων μήκους 18χλμ. Αντίδοτο στη ζέστη που επικρατούσε κατά τη διάρκεια του αγώνα η ίδια η διαδρομή, γύρω από τη λίμνη και σε τμήματα με ξεχωριστή φυσική ομορφιά. Πρώτος στην Κεντρική Πλατεία Σερβίων έφτασε ο Παναγιώτης Βλάχος του ΒΑΟ Θεσσαλονίκης με χρόνο 1.22.28 ενώ δεύτερος ήταν ο Αθηναίος Αλέξης Μαυρίδης του Κρόνου Νίκαιας που κάλυψε τη διαδρομή σε 1.22.30. Τρίτος ήταν ο Χρήστος Κηπουρός με χρόνο 1.23.10.
Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Ζωή Σαριβασιλείου από την Καβάλα με χρόνο 1.47.30 και ακολούθησαν οι Ευαγγελία Ντούφα (2.10.13) και Έλενα Τάτσιου (2.22.26) Το παρών στον αγώνα έδωσε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Ποδηλασίας Μακεδονίας Θράκης Θωμάς Τιμαμόπουλος ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι με βάση την οργανωτική επιτυχία της διοργάνωσης και τις συμμετοχές ο Ποδηλατικός Γύρος μπορεί πλέον να ενταχθεί στο επίσημο αγωνιστικό καλεντάρι της Ομοσπονδίας Στο τρίπτυχο Εθελοντισμός, Αθλητισμός, Προβολή του φυσικού κάλλους της ευρύτερης περιοχής αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Σερβίων Δημοσθένης Κοκολιός ενώ ο Αντινομάρχης Κοζάνης Γιώργος Σβώλης επεσήμανε τη σημασία που δίνει η Ν.Α. Κοζάνης σε ανάλογες δραστηριότητες με αθλητικό και κοινωνικό περιεχόμενο όπως είναι ο Πανελλήνιος Ποδηλατικός Γύρος. Ως ένα σημαντικό κομμάτι της προσπάθειας που γίνεται για τη διάδοση του μηνύματος της εθελοντικής αιμοδοσίας χαρακτήρισε τον Πανελλήνιο Ποδηλατικό Γύρο ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Περιφέρειας Σερβίων Γιάννης Βέκιος.
Καθοριστικός ήταν ο ρόλος στη διοργάνωση του αγώνα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Α.Τ. Σερβίων, της Τροχαίας Κοζάνης, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κλιμάκιο Σερβίων, του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης, του Κέντρου Υγείας Σερβίων, του Εμπορικού Συλλόγου Σερβίων, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, του Συλλόγου Γυναικών Διευρυμένου Δήμου Σερβίων, της Περιβαλλοντικής Ομάδας Σερβίων, του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Κοζάνης, του Κυνηγετικού Σύλλογου Σερβίων των απλών εθελοντών και των χορηγών της εκδήλωσης.

ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...