Τρίτη, Μαΐου 18, 2010

Διαφωνία για το όνομα του δήμου

του Χρ. Βήττα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Αντιδράσεις πυροδότησε και στα Σέρβια το όνομα του νέου «Καλλικράτειου» δήμου. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή, ο νέος διευρυμένος δήμος που αποτελείται από τους δήμους Σερβίων, Βελβεντού, Καμβουνίων και την κοινότητα Λιβαδερού, που καταργούνται, θα ονομάζεται πλέον «δήμος Βελβεντού-Σερβίων».


Η προσθήκη της λέξης «Βελβεντού» και μάλιστα πρώτη, είναι αυτή που προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου Δημοσθένη Κοκολιού, της δημοτικής αρχής και κατοίκων. «Είναι απαράδεκτο, δεν συνάδει με τη λογική του Καλλικράτη η επωνυμία του νέου δήμου. Τα Σέρβια είναι μία μαρτυρική πόλη και το όνομα του νέου δήμου πρέπει να είναι δήμος Σερβίων», υποστήριξε ο δήμαρχος Δ Κοκολιός.
Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στα Σέρβια, στο οποίο συμμετείχε πλήθος κόσμου. Έπειτα από εισήγηση του δημάρχου εκλέχτηκε συντονιστική επιτροπή, η οποία ζήτησε ραντεβού με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, το οποίο θα πραγματοποιούνταν χτες το απόγευμα. Παράλληλα είχε κανονιστεί ραντεβού και με τους βουλευτές του νομού. Όπως δήλωσε ο Δ. Κοκολιός, «μας είπαν ότι έγινε κάποιο λάθος σχετικά με την ονομασία του δήμου και θα ζητήσουμε από τους βουλευτές να διευκρινίσουν πως έγινε το λάθος, αλλά φυσικά και να διορθωθεί». Ο δήμαρχος Σερβίων δεν παρέλειψε να προσθέσει πως «αν δεν διορθωθεί η ονομασία και αν δεν γίνει «δήμος Σερβίων», τότε θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο δυναμικών κινητοποιήσεων». Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σερβίων παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του δήμου Βελβεντού, εκπρόσωποι της οποίας διευκρίνισαν ότι «εμάς δεν μας ενδιαφέρει η επωνυμία του ενιαίου δήμου, εμείς θέλουμε αυτόνομο δήμο, όπως ακριβώς ήταν στο υπό διαβούλευση σχέδιο».

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...