Παρασκευή, Νοεμβρίου 29, 2024

Το Χρυσό Βαλκανικό: 🇬🇷 Ένα Μετάλλιο που Έλειπε από τη Συλλογή του Τεληκωστόγλου!"

 





🎯Ο Απόστολος Τεληκωστόγλου, ο παγκόσμιος πρωταθλητής που έχει γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στο ελληνικό τάε κβον ντο, επιστρέφει νικητης από το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ανδρών. Στην κατηγορία των +87kg, ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο μετά από τρεις συναρπαστικούς αγώνες, επικρατώντας αδιαμφισβήτητα επί των αντιπάλων από τη Ρουμανία και την Τουρκία. Η εκπληκτική του εμφάνιση στην Οραντέα της Ρουμανίας επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά το μεγαλείο του ως αθλητή παγκόσμιας κλάσης.
🎯Η νέα αυτή διάκριση έρχεται να προστεθεί σε ένα πλούσιο αγωνιστικό παλμαρέ, που περιλαμβάνει:
🎯 17 πανελλήνια μετάλλια
🎯 1 Βαλκανικό μετάλλιο
🎯 1 μεσογειακό μετάλλιο
🎯 4 πανευρωπαϊκές διακρίσεις (1 μετάλλιο, 3 πέμπτες θέσεις)
🎯 3 παγκόσμιες διακρίσεις (2 αργυρά μετάλλια, 1 πέμπτη θέση).
🎯 Παράλληλα, ο Τεληκωστόγλου παραμένει ο μοναδικός Έλληνας που έχει αγωνιστεί σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανδρών, επιτυγχάνοντας το ασημένιο μετάλλιο το 2019.
🎯 Παρότι έχει αγωνιστεί σε δύο ολυμπιακές προκρίσεις, το πολυπόθητο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν έχει έρθει ακόμη. Ωστόσο, κάθε του εμφάνιση επιβεβαιώνει ότι το Ολυμπιακό όνειρο παραμένει ζωντανό και εφικτό. Με αφοσίωση, πάθος και συνέπεια, ο Απόστολος συνεχίζει να κυνηγά την κορυφή, εμπνέοντας όσους τον παρακολουθούν.
🎯 Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου και ο προπονητής του, Χρήστος Αλμασίδης, εξέφρασαν τη βαθιά τους υπερηφάνεια και τα θερμά τους συγχαρητήρια, ευχόμενοι καλή επιτυχία στις επόμενες προκλήσεις.
🎯 Ο Απόστολος Τεληκωστόγλου δεν είναι απλώς ένας πρωταθλητής. Είναι σύμβολο επιμονής, αφοσίωσης και υπέρβασης. Και το ταξίδι του συνεχίζεται… πάντα με το βλέμμα στο Ολυμπιακό μετάλλιο!
Τα όνειρα είναι για τους αθλητές και Οι ομάδες για να τα πραγματοποιούν
🎯 ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ 🎯
ΚΟΖΑΝΗΣ
ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΝΑ ΌΝΕΙΡΟ

Τρίτη, Νοεμβρίου 05, 2024

Οι Αδάμαστοι / The Untamed | Documentary

 

 Οι Τρεχαλάκηδες, ή αλλιώς "Αδάμαστοι", είναι μια ομάδα από δρομείς βουνού και ασφάλτου και κατάγονται από τα Σέρβια Κοζάνης. Μέσα από συνεντεύξεις και αφηγήσεις, παρουσιάζονται οι προσωπικές ιστορίες των μελών της ομάδας, οι προκλήσεις που αντιμετώπισαν, και οι δράσεις που υλοποίησαν ως σύνολο. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στον άδικο χαμό ενός ενεργού μέλους, ένα γεγονός που επηρέασε βαθιά την ομάδα. Η ταινία κορυφώνεται με τον αγώνα βουνού, που προσέλκυσε πλήθος συμμετεχόντων και έφερε στο φως τη δύναμη της αλληλεγγύης και του πάθους τους για τον τόπο τους.

 

Παρασκευή, Αυγούστου 30, 2024

Τρίτη, Ιουνίου 25, 2024

Εορτή Αγίου Πνεύματος Σέρβια

 

Πανηγυρικά και με την δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε η μεγάλη εορτή του Αγίου Πνεύματος, στο Ιερό Ναό του Αγίου Πνεύματος"ΣΠΗΛΙΟΕΚΚΛΗΣΙΑ"στα Σέρβια.
Την Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024 ο Θεφιλέστατος Επίσκοπος Αμφιπόλεως κ. Χριστοφόρος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην μεγάλη εορτή και στην κάθοδο του Παναγίου Πνεύματος, το Οποίο συγκροτεί τον θεσμό της Εκκλησίας και καρποφορεί στις καρδιές των πιστών με σπάνιους πνευματικούς καρπούς.
 
Εκ του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίας Κυριακής Σερβίων.
 








Κάστρο Σερβίων.

Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024

ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΚΟΣΙ ΕΤΗ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΖΑΝΗΣ κ.κ. ΠΑΥΛΟΥ.



 Από την Εκκλ. Επιτροπή του Ι.Ν. Αγ. Κυριακής Σερβίων

Αποστολική εντολή προς όλους τους Χριστιανούς είναι το «Μνημονεύετε των ηγουμένων υμών» (Εβρ. 15,7). Η μετ’ ευγνωμοσύνης αναφορά προς τους Πνευματικούς Πατέρας προσδίδει τιμή σε κάθε χριστιανό. Ίσως η σιωπή είναι η πιο ακίνδυνη και ασφαλέστερη στάση, όμως η ευγνώμων αναφορά είναι ένα χρέος που πιέζει. 

Σήμερα η τοπική μας Εκκλησία αγάλλεται και χαίρει, διότι τιμά την εικοσαετή προσφορά του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ Παύλου, ο οποίος εργάζεται ευαγγελικώς και θεαρέστως στην τοπική μας Εκκλησία.

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τον αγώνα και την αγωνία των Ποιμένων της Εκκλησίας, που είναι αφιερωμένοι στο να ποιμαίνουν τον λαό του Θεού με συναίσθηση ευθύνης απέναντι στον Θεό και στους ανθρώπους. Και αυτή η αγωνία είναι έκδηλη στο πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας. Ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος στους περίφημους λόγους «Περί Ιερωσύνης» τονίζει πως η Ιερωσύνη είναι τέχνη τεχνών και επιστήμη επιστημών, διότι οδηγεί τον άνθρωπο στον Θεό. Η διαποίμανση έχει την έννοια της πνευματικής καθοδήγησης των λογικών προβάτων, που είναι η διαδικασία της σωτηρίας: Κάθαρση από τα πάθη, φωτισμός από την αγιαστική και σωστική χάρη του Αγίου Πνεύματος και ένωση με τον Θεό μέσα στο άκτιστο φως της Ουράνιας Βασιλείας. Γι’ αυτό λέγει ο Απ. Παύλος για τους Επισκόπους και ποιμένες ότι «αγρυπνούσιν υπέρ των ψυχών ημών ως λόγον αποδώσοντες». Η Εκκλησία δεν κρίνει τον κόσμο αλλά «σηκώνει» τον κόσμο. Κάθε φορά πού είτε ο Αρχιερέας είτε ο απλός Εφημέριος σηκώνει προς τον ουρανό στην Αγία Τράπεζα το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, παίρνει τον κόσμο επάνω του, για να τον περάσει ανακαινισμένο στον μέλλοντα αιώνα.

Για τον Επίσκοπό μας το ενδιαφέρον του για τους ενδεείς και πάσχοντες συνανθρώπους μας είναι έντονο από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε το πηδάλιο της τοπικής Εκκλησίας. Η Ιερά Μητρόπολη συντηρεί και λειτουργεί Γηροκομείο, δύο κοινωνικά παντοπωλεία και ένα κοινωνικό φροντιστήριο. Η Εκκλησία φροντίζει τους ενδεείς όχι για να εξαλείψει την φτώχεια, την αρρώστια, ή γιατί θέλει να «βελτιώσει» τις συνθήκες επιβίωσης, αλλά πολύ απλά, γιατί αγαπά. Αυτή είναι η ριζική διαφορά από κάθε κρατική πρόνοια και ηθικιστική φιλανθρωπία.

Ο Σερβίων και Κοζάνης Παύλος τιμά και αναδεικνύει τους τοπικούς μας Αγίους, προβάλλει την αγιασμένη τους ζωή ως πρότυπο για κάθε πιστό. Έκανε γνωστό τον Όσιο Βαραδάτο, που τιμάται στις 22 Φεβρουαρίου,με την ανάδειξη του εξωκκλησίου σε Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο. Τον Άγιο Μακεδόνιο, που υπήρξε πρώτος Επίσκοπος της «πάλαι ποτέ  διαλαμψάσης Ἐπισκοπής Καισαρείας» και τιμάται την Κυριακή των Θεοφόρων Πατέρων της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου, που συνήλθαν στη Νίκαια της Βιθυνίας το 325 μ.Χ,καθώς συμμετείχε σ’ αυτήν. Επίσης τον όσιο Θεόδωρο, τουςΑγίους Ιάκωβο και Γερμανό, επισκόπους Σερβίων, που τιμώνται την Κυριακή Β΄Ματθαίου (β΄ Κυριακή μετά την Πεντηκοστή). Θα ήταν άδικο να μην αναφέρουμε την αγωνία και λαχτάρα του για την ανέγερση Ιερού Ναού στοόνομα της Οσίας Θεοδώρας που είχε καταγωγή από τα Σέρβια και υπήρξε βασίλισσα της Αρτης. Η μνήμη της τιμάται στις 11 Μαρτίου και η ανακομιδή –ή μάλλον μετακομιδή στα Σέρβια- των Ιερών Λειψάνων την Κυριακή Β΄ Ματθαίου.

Όλα αυτά τα χρόνια προέβη στη χειροτονία πλήθους κληρικών, άξιων λειτουργών του Υψίστου με συνεχή διακονία και θυσιαστική προσφορά, τους οποίους συνεχώς ενισχύει με πατρικές παραινέσεις.

Εμείς, οι στενότεροι συνεργάτες του, γνωρίζουμε ότι πολλοί τον πικραίνουν και του επιτίθενται, γιατί ο λόγος του είναι αληθής και δίκαιος.Όμως ο σημερινός άνθρωπος έκλεισε τα αυτιά του στον λόγο του Θεού και γύρισε την πλάτη στο Θεϊκό κάλεσμά Του. Όπως γράφει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, «πειρατές και εξολοθρευτές, ληστές και διαρρήκτες επιτίθενται όχι όπου υπάρχουν άχυρα ή χόρτα αλλά όπου υπάρχει χρυσάφι και μαργαριτάρια». Έτσι και ο διάβολος στήνει τις πολεμικές του μηχανές και τις μεταφέρει όπου υπάρχει περίσσευμα ψυχικού πλούτου. Αλλά εάν είναι νηφάλιοι αυτοί που κατατρέχονται, όχι μόνο δεν ζημιώνονται από την δοκιμασία, αλλά και αποκομίζουν μεγαλύτερο τον πλούτο της αρετής». Αυτό γίνεται και με τον Σεβασμιώτατο Σερβίων και Κοζάνης, Παύλο.

Περιόδευσε και συνεχώς περιοδεύει σε όλες τις ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως και στα απομακρυσμένα χωριά του Νομού μας που προσπαθεί τακτικά να τα επισκέπτεται, τελώντας το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Με τον τρόπο αυτό στηρίζει και ενισχύει τους απλοϊκούς και εγκαταλελειμμένους από τους πάντες -όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται – κατοίκους των χωριών μας.

Με τις άοκνες και πολύχρονες προσπάθειές του αναπαλαιώθηκε το Ιστορικό Επισκοπείο στην Κοζάνη, αποπερατώθηκε το κτίριο, όπου στεγάζονται οι διοικητικές υπηρεσίες της Ιεράς Μητροπόλεως αλλά και το Κειμηλιαρχείο. Επίσης πάμπολλοι Ιεροί Ναοί έχουν ανακαινισθεί με δικές του ενέργειες.

Πράγμα πιο δύσκολο και πιο υπεύθυνο από το έργο των Ποιμένων της Εκκλησίας δεν υπάρχει. Πρέπει να φυλάξουνε τα γερά πρόβατα, να γιατρέψουνε τα άρρωστα, να ξαναφέρουν στο μαντρί εκείνα που πλανήθηκαν. Πρέπει να αγρυπνούν μέρα και νύχτα. Ας πειθαρχούμε σ’ αυτούς και ας προσευχόμαστε. Γιατί, όπως έλεγε ένας σύγχρονος Ιεράρχης, και αυτοί ως άνθρωποι μπορεί να κάνουν σφάλματα, μα είναι ο Θεός που σηκώνει τα σφάλματα όλων μας και των Ποιμένων και των λογικών προβάτων, γιατί θέλει όλοι μας, κι ας ήταν, να κληρονομήσουμε την αιώνια ζωή και σωτηρία μαζί με όλους τους Αγίους.

   Να έχουμε την ευχή σας Σεβασμιώτατε Σερβίων και Κοζάνης κ. κ. Παύλε. Ευχόμαστε ο Τριαδικός Θεός να σας δίδει υγεία και μακροημέρευση, ώστε να συνεχίσετε με την ίδια δύναμη το ποιμαντικό πολυσχιδές έργο σας.

ΠΑΥΛΟΥ του Σεβασμιωτάτου και θεοπροβλήτου Μητροπολίτου της Αγιωτάτης Μητροπόλεως Σερβίων & Κοζάνης, Υπερτίμου και Εξάρχου Δυτικής Μακεδονίας,ημών δε πατρός και Ποιµενάρχου πολλά τα έτη.

Σάββατο, Μαΐου 18, 2024

1933-«Το κραχ της συνεταιριστικής ιδέας στην επαρχία Σερβίων, τι απαιτείται διά την ανόρθωσιν των συνεταιρισμών».

Η ιστορία επαναλαμβάνεται, οι άνθρωποι μένουν οι ίδιοι και ξεχνούν. Μπορούμε να το διαπιστώσουμε με ότι συνέβη το τέλος της δεκαετίας του 1920 με αρχές 1930 στα Σέρβια και στην ευρύτερη περιοχή. Το ίδιο συνέβη στην Ελλάδα  με τα πακέτα της  ΕΕ το 90, το χρηματιστήριο και  τα ξέφρενα δάνεια των τραπεζών το 2000. Θυμίζουμε το 1929 έγινε το παγκόσμιο οικονομικό Κραχ παρόμοιο με αυτό του 2008. Επίσης δεν ξέρουμε αν τα χρέη αυτά που περιγράφονται παρακάτω  απαλειφθηκαν επί δικτατορίας Ι.Μεταξα ,το οποίο ειναι πιο πιθανόν.
Αντιγράφουμε  από βιβλίο του Αθανάσιου Τσαρμανίδη "Πρόσωπα και Ιστορία"  Έκδοση Κοβεντάρειος Δημοτική βιβλιοθήκη Κοζάνης, 2020.

 Εφημερίδα Βόρειος Ελλάς, Κοζάνη, 14 Μαΐου 1933, σελ. 3 και 4


Ενδιαφέρουσα για την ιστορία του συνεταιριστικού και αγροτικού κινήματος της περιοχής Σερβίων ήταν και η έκθεση του προσφυγικής καταγωγής διευθυντή της ένωσης συνεταιρισμών Σερβίων Ι. Αβραμάντη με τίτλο: «Το κραχ της συνεταιριστικής ιδέας στην επαρχία Σερβίων, τι απαιτείται διά την ανόρθωσιν των συνεταιρισμών».



Το συνεταιριστικό κίνημα μετά από μια ριζοσπαστική και πρωτοπόρα δραστηριότητα το 1928-29 την ίδρυση της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Σερβίων  και την προστασία των αγροτών από το τέρας της τοκογλυφίας, την πραγματική μάστιγα της επαρχίας,  γρήγορα οδηγήθηκε σε αδιέξοδο, μέσα από την διαφθορά των διοικήσεών του και τις λαθεμένες επιλογές... εδώ τμήμα της έκθεσης του Αβραμάντη


Η επαρχία Σερβίων αριθμεί άνω των 25 Γεωργικών Πιστωτικών Συνεταιρισμών, εξ ων τρεις εν Σερβίοις ιδρυθέντες ως επί το πλείστον κατά την τελευταίαν πενταετίαν.


Άμα τη ιδρύσει των, το πρώτον μέλημα της διοικήσεως αυτών υπήρξεν η δανειακή πολιτική και αυτή εξακολουθεί μέχρι σήμερον δυστυχώς.


Εδανείσθησαν από τας Τράπεζας πάντες οι εγγραφέντες συνέταιροι αδιακρίτως και όσοι είχαν ανάγκην και όσοι δεν είχαν απλώς και μόνο διά να πιστοποιηθεί ο τίτλος του Συνεταιρισμού ως Πιστωτικός χωρίς αι χορηγήτριαι τράπεζαι να ενδιαφερθώσιν ούτε να εξετάσωσι τας πραγματικάς ανάγκας των δανειζομένων ούτε και να επιβλέψωσιν εις την καλήν διάθεσιν των δανείων ...


Και ούτω συνέβη το αλλόκοτον εν τη ιστορία των Γ. Π. Συνεταιρισμών, συνέταιροι να διαθέτωσι τα χορηγηθέντα αυτοίς δάνεια ουχί εις την αγοράν γεωργικών εφοδίων, σπόρων, λιπασμάτων κλπ. αλλά εις γάμους, διασκεδάσεις, εξόφλησιν χρεών μπακάληδων και άλλα. Ίσως διότι οι μεν συνέταιροι πρόσφυγες να εφαντάσθησαν ότι η ίδρυσις των Συνεταιρισμών συμπέσουσα με την διάλυσιν του εποικισμού απετέλει συνέχισιν του έργου αυτού, οι δε συνέταιροι γηγενείς να ενόμισαν ότι ανέτειλεν επί τέλους και δι' αυτούς η ημέρα χορηγήσεως επιδομάτων και βοηθημάτων ...


Δεύτερον μέλημα υπήρξεν η απόκτησις βενζιναρότρων και αλωνιστικών μηχανών διά τους συνεταιρισμούς. «Όλα τα είχεν η κοσκινού ο φερετζές της έλειπε».


Λησμονήσαντες οι διοικούντες τότε τους συνεταιρισμούς ότι μηχαν ματα τοιαύτα είναι προωρισμένα διά μεγάλας καλλιέργειας, καθότι διά τα 3 εκτάρια του γεωργικού κλήρου του Έλληνος αγρότου είναι αρκετό και ένα ζευγάρι αροτριόντων κτηνών, προέβησαν εις την αγοράν αλωνιστικών συγκροτημάτων και αχυροπιεστικών μηχανών επί πιστώσει, εις τρόπον ώστε να επιβαρύνεται σήμερον ο συνέταιρος διά να πληρώσει την ζημιά των. Έκαμαν οι ευλογημένοι όπως και οι Αβδηρίται εις την αρχαίαν εποχήν που περιέβαλον την μικροσκοπικήν πόλιν των διά τείχους πελωρίου και με πύλες διάπλατες. Τι κρίμα όμως που δεν ευρέθη κανένας Διογένης να τους είπει όπως εις τους Αβδηρίτας σπεύσατε γρήγορα να κλείσητε τας πύλας διά να μην φύγει η πόλις σας η «σπεύσατε γρήγορα να ξεκάνητε τις μηχανές σας αυτές διά να μην εξατμισθεί ο γεωργικός κλήρος σας»  Η ευθύνη της τότε Εποπτείας και Επιθεωρήσεως είναι όχι μικρά.


Οι επιτήδειοι και οι λοβιτουρατζήδες δε έλειψαν ποτέ από τον κόσμον. Ενδεχομένως τοιούτοι να υπήρξαν και μεταξύ των διοικούντων τους Συνεταιρισμούς. Πού ήσαν όμως τα άγρυπνα μάτια της ειρημένης αρμόδιας υπηρεσίας όταν μόνο εν Σερβίοις Συνεταιρισμός με 140 μέλη προέβαινεν εις την αγοράν αλωνιστικού συγκροτήματος αξίας ενός εκατομμυρίου σημερινών δραχμών; Έτεροι δύο Συνεταιρισμοί διεπραγματεύοντο και αυτοί διά ίδιον λογαριασμόν συγχρόνως την αγοράν τοιούτων, όταν τρία άλλα χωριά Αυλές, Γούλες και Κρανίδια εις ημίωρον απόστασιν κείμενα εκ Σερβίων ηγόραζαν και αυτά αλωνιστικόν συγκρότημα, όταν δεν εκινήθησαν προς τον σκοπόν τούτον και τα Χάσια διά μόνον τον λόγον ότι δεν τους το επέτρεπεν το ανώμαλον του εδάφους...
 

Τετάρτη, Μαΐου 15, 2024

Βράβευση του εκπαιδευτικού του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας Ιωάννη Κωνσταντίνου Τσακιρίδη από το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ»


 

Χθες ανήμερα των γενεθλίων μου προσήλθα για πολλοστή φορά στην αίθουσα του Σταθμού Αιμοδοσίας του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ» για να προσφέρω εθελούσια αιμοπετάλια σε πάσχοντες από νεοπλασματικές ασθένειες.

Η αφαίρεση αιμοπεταλίων ή αλλιώς αιμοπεταλιοαφαίρεση είναι μία διαδικασία παρόμοια με την αιμοδοσία. Κατά την αιμοπεταλιοαφαίρεση, γίνεται συλλογή αιμοπεταλίων από τον δότη μέσω ενός μηχανήματος  –  «διαχωριστή κυττάρων» – το οποίο επιτρέπει την συλλογή μεγαλύτερων ποσοτήτων αιμοπεταλίων από έναν αιμοδότη.  Οι διαχωριστές αφαιρούν από το αίμα τα αιμοπετάλια και επιστρέφουν τα υπόλοιπα στοιχεία του αίματος. Η όλη διαδικασία είναι απλή, ασφαλής και μοιάζει πολύ με τη συνήθη διαδικασία της αιμοληψίας (bloode.org).

Είναι σημαντικό να αναφέρω ότι επι σειρά ετών μετακινούμαι αυθημερόν με ίδιους πόρους σε τακτά χρονικά διαστήματα για αυτό τον λόγο, ώστε να βοηθηθούν συνάνθρωποί μας που τα έχουν ανάγκη δεδομένου ότι οι ανάγκες είναι καθημερινές και οι δότες ελάχιστοι. Για αυτό τον λόγο η Διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας κ. Σάρρα Κωνσταντινίδου, αναγνωρίζοντάς αυτή μου την ανιδιοτελή προσφορά, αποφάσισε να με βραβεύσει με απονομή επαίνου του ΑΝΘ «ΘΕΑΓΕΝΕΙΑ» μαζί με το μετάλλιο ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ του Υπουργείου Υγείας, όπου αναφέρεται «…για την δραστηριότητα που ανέπτυξε στον Τομέα της Εθελοντικής Προσφοράς Αίματος και για την πολύτιμη συμβολή του στη διάδοση της ιδέας του Εθελοντή Αιμοδότη».

Επίσης, θα ήθελα εγκάρδια να ευχαριστήσω το ιατρικό προσωπικό του Σταθμού Αιμοδοσίας που κάθε φορά φροντίζει με τον βέλτιστο τρόπο την επιτυχή περάτωση της διαδικασίας αιμοπεταλιοαφαίρεσης.

Ιωάννης Κωνσταντίνος Μ. Τσακιρίδης

Καθηγητής Μουσικής Μέσης Εκπαίδευσης

Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Σιάτιστας «Κωνσταντίνος και Ελένη Παπανικολάου»


Παρασκευή, Απριλίου 26, 2024

Πέριξ της πόλεως των Σερβίων

 Μπορεί η Βυζαντινή πόλη των Σερβίων να προφυλάσσονταν από δύο απόκρημνα φαράγγια στη δυτική και στην ανατολική πλευρά(Χούνη και Αγίου Μηνά) , από τον βορρά να προστατεύονταν από το απόκρημνο του εδάφους, αλλά επίσης στο νότο υπήρχε ένα απότομο βαθύ ρέμα το οποίο έπαιζε το ρόλο της τάφρου ή του χάνδακα και προστάτευε και αυτό το ίδιο. Ξεκινούσε από την ακρόπολη και κατέληγε στη σημερινή Δέση.




Πρόγραμμα Μεγάλης Εβδομάδας 2024 Ι.Κ. Ν. Αγίας Κυριακής Σερβίων

 



ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΕΡΒΙΑ 2024


 

Περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας το έτος 2067μΧ όπως τις σχεδίασε ΑΙ σε μια ου-τοπική εκδοχή





 

Πέμπτη, Απριλίου 25, 2024

Θεατρική παράσταση «Η αλφαβήτα της εφηβείας» με το 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

Το 8ο Γυμνάσιο Κοζάνης, στο πλαίσιο λειτουργίας εκπαιδευτικών ομίλων, θα ανεβάσει τη θεατρική παράσταση «Η αλφαβήτα της εφηβείας» της Μάγιας Δεληβοριά, την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 στις 19:00 στην Αίθουσα Τέχνης.

 

Σύνδεσμος παρακολούθησης μέρους πρόβας και συνεντεύξεων των συμμετεχόντων στην παράσταση.

https://youtu.be/48WKon_Liqc

Πέμπτη, Απριλίου 18, 2024

Εκδήλωσης για τον Πανάγιο Τάφο της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων & Κοζάνης

 


 Η Ιερά Μητρόπολις Σερβίων & Κοζάνης έχει την τιμή και την χαρά να σας
προσκαλέσει στην εκδήλωση «Πανάγιος Τάφος - Το μνημείο και το έργο - Η
αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσόλυμα» με
κεντρική ομιλήτρια την κ. Αντωνία Μοροπούλου, Ομότιμη Καθηγήτρια του
Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, μέλος της Διοικούσης Επιτροπής του
Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και επικεφαλής της Διεπιστημονικής
Επιτροπής του έργου αποκαταστάσεως.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου ε.ε. και ώρα 7:00
μ.μ. στην Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού Κοζάνης (Φιλίππου Β΄ 30 Κοζάνη).

Από την Ιερά Μητρόπολη

1ο Kastra Mountain Trail 2024 -14 Km

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...