Δευτέρα, Οκτωβρίου 19, 2009

Ενέργεια από βιομάζα στα Γρεβενα..

Ηλεκτρικό ρεύμα και ζεστό νερό από πριονίδι, άχυρο, κουκούτσια ελιάς, κοπριά ζώων, άχρηστα αλιεύματα, υπολείμματα καλλιεργειών, καθώς και από ενεργειακά φυτά υπόσχεται ιδιωτική επένδυση που σχεδιάζεται στα Γρεβενά.Ειδικότερα, ο σχεδιασμός προβλέπει τη δημιουργία έξω από την πόλη των Γρεβενών μίας μονάδας παραγωγής ενέργειας από βιομάζα που θα εισάγεται από χώρες των Βαλκανίων. Παράλληλα δημιουργούνται νέες προοπτικές για την αύξηση της εγχώριας παραγωγής βιομάζας και την ευρύτερη καλλιέργεια ενεργειακών φυτών που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε πιλοτικό στάδιο.
Το καλοκαίρι η μονάδα θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια που θα πωλείται στη ΔΕΗ και τον ερχόμενο χειμώνα θερμική ενέργεια που θα διοχετεύεται μέσω ιδιόκτητου δικτύου στα δημοτικά κτίρια και σε κατοικίες.

Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ – ΜΠΕ του δημάρχου Γρεβενών Γιώργου Νούτσου, «η επένδυση – ύψους 65 εκατομμυρίων ευρώ – έχει λάβει το ‘πράσινο φως’ από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και βρίσκεται στο στάδιο της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας».
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα οφέλη θα είναι πολλαπλά και σε αυτά συμπεριλαμβάνονται η μείωση του κόστους θέρμανσης για τους κατοίκους των Γρεβενών, η εξοικονόμηση περίπου 500.000 ευρώ το χρόνο για το Δήμο, η μείωση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος που θα προκύψει από τον περιορισμό της χρήσης των καυστήρων πετρελαίου και βέβαια η χρήση της φιλικής προς το περιβάλλον βιομάζας.


πηγη:skai.gr

αντιγραφή απο : http://kala-nea.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...