Πέμπτη, Φεβρουαρίου 19, 2015

Δράσεις και πρόληψη από το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καστοριάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο δράσεων πρόληψης και ευαισθητοποίησης της μαθητικής νεολαίας για ζητήματα έμφυλης βίας, ισότητας των φύλων και κοινωνικών στερεοτύπων, το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του δήμου Καστοριάς, από το Νοέμβριο του 2014 έως και το Φεβρουάριο του 2015 πραγματοποίησε βιωματικές δράσεις ενημέρωσης σε μαθητές της Α’ Λυκείου σε σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς. Μετά από έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, τα στελέχη παραβρέθηκαν σε όλες τις σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, ενημερώνοντας συνολικά πάνω από 500 μαθητές. Ο βιωματικός χαρακτήρας του προγράμματος πρόληψης και ευαισθητοποίησης επέτρεψε σε πάνω από 100 ομάδες μαθητών να εργαστούν σε ζητήματα έμφυλης βίας, υπό την καθοδήγηση των στελεχών του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καστοριάς. Συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα συμμετείχαν τα 1ο- 2ο και 3ο Γενικό Λύκειο Καστοριά, το Επαγγελματικό Λύκειο Καστοριάς, το Εσπερινό Γυμνάσιο και Λύκειο Καστοριάς, το Λύκειο Μεσοποταμίας, το Γενικό Λύκειο Άργους Ορεστικού, το Επαγγελματικό Λύκειο Άργους Ορεστικού καθώς και το Γενικό Λύκειο Νεστορίου.
Η ανταπόκριση στις δράσεις υπήρξε παραπάνω από ενθαρρυντική και γι’ αυτό το λόγο έγιναν και συμπληρωματικές δράσεις ενημέρωσης σε συλλόγους γονέων και κηδεμόνων. Μετά το έντονο ενδιαφέρον της σχολικής κοινότητας, το πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης πρόκειται να συνεχιστεί.
Ευχαριστούμε όλους τους διευθυντές και τις διευθύντριες των σχολικών μονάδων που παραχώρησαν διδακτικές ώρες για τις παρεμβάσεις, όπως και το Σύμβουλο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς για το συντονισμό της δράσης.
Η ανωτέρω δράση αποτελεί μέρος της εκστρατείας του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών για το 2015. Η εκστρατεία που προηγήθηκε, με τίτλο «Μην κλείνεις τα μάτια» την οποία μπορεί να βρει κανείς στο κανάλι του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών στο youtube και ξεκίνησε να διαχέεται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μόλις τον Ιανουάριο του 2015, έτυχε σπουδαίας ανταπόκρισης με περίπου 3000 επισκέψεις.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καστοριάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...