Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 30, 2013

Ενίσχυση του «Εξοικονομώ κατ' οίκον» με 155 εκ. ευρώ

Με ΚΥΑ των υπουργών Περιβάλλοντος και Ανταγωνιστικότητας το πρόγραμμα γίνεται πιο ευέλικτο και το ποσό των απευθείας ενισχύσεων στα νοικοκυριά προσεγγίζει τα 307 εκατομμύρια ευρώ.

Κατερίνα Χριστοφιλίδου
 
Με 155 εκατομμύρια ευρώ θα ενισχυθεί περαιτέρω το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ' οίκον», προκειμένου να αναβαθμιστούν ενεργειακά τα ελληνικά νοικοκυριά, μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας αλλά και τα κόστη θέρμανσης και ψύξης των κτηρίων, με αλλαγή καυστήρων, κουφωμάτων, υαλοπινάκων κτλ.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Περιβάλλοντος και Ανταγωνιστικότητας το πρόγραμμα γίνεται πιο ευέλικτο και το ποσό των απευθείας ενισχύσεων στα νοικοκυριά προσεγγίζει τα 307 εκατομμύρια ευρώ. Η απόφαση αυτή ελήφθη για να καλυφθεί το αυξημένο ενδιαφέρον.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα απορροφηθούν 68 εκ. ευρώ (12 εκ. αρχική πρόβλεψη), η Δυτική Μακεδονία θα πάρει 23 εκ. ευρώ (5 εκ. ευρώ αρχική πρόβλεψη), Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Ήπειρος θα λάβουν 18,6 εκ. ευρώ (9 εκ. αρχική πρόβλεψη), η Αττική θα ενισχυθεί με 34 εκ. ευρώ, Κρητη και Νησιά του Αιγαίου θα έχουν 2,6 ευρώ, ενώ 161.000.000 ευρώ. θα κατευθυνθούν για την ολοκλήρωση του ενεργειακού συστήματος της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...