Τρίτη, Ιουλίου 24, 2012

Ο Απόστολος Τεληκωστόγλου τιμήθηκε από τον Δήμο Σερβίων-Βελβεντού



Tον Απόστολο Τεληκωστόγλου, 2ο Παγκόσμιο Πρωταθλητή Εφήβων στο Ταε Κβον Ντο, τίμησε ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού την Δευτέρα 23 Ιουλίου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο νεαρός αθλητής από τις Αυλές και μαθητής του Λυκείου Σερβίων, αρχικά τον περασμένο Μάρτιο, αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας, ενώ ένα μήνα αργότερα στην Αίγυπτο και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων έφτασε μέχρι τον μεγάλο τελικό της κατηγορίας των -73κ.

Στον Απόστολο Τεληκωστόγλου απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα ενώ ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την οικονομική στήριξή του. Παρουσία των γονέων του, συγγενών και φίλων ο 17χρονος αθλητής ευχαρίστησε το Δ.Σ. για την τιμή που του έγινε τονίζοντας ότι «είναι μία μεγάλη τιμή για μένα και θα προσπαθήσω να συνεχίσω με τον ίδιο ρυθμό. Ευχαριστώ πάνω απ’ όλα την οικογένεια μου που τόσα χρόνια με συμπαραστέκεται, τον προπονητή μου και όλους εσάς που με στηρίζεται και μου δίνεται δύναμη να συνεχίσω».

Στην εισήγησή του για την βράβευση του Απόστολου Τεληκωστόγλου ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος ανέφερε: «Η Δημοτική Αρχή, όπως έχω τονίσει και σε προηγούμενες συνεδριάσεις, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα του αθλητισμού κυρίως στο κομμάτι των υποδομών και των αθλητικών εγκαταστάσεων. Επίσης ξεχωριστή σημασία δίνουμε και σε εκείνα τα πρόσωπα που προάγουν το αθλητικό πνεύμα και το ευ αγωνίζεσθαι.

Νέους και νέες δηλαδή του δήμου μας που μέσα από την αθλητική τους δραστηριότητα και τις διακρίσεις τους κάνουν γνωστό και προβάλλουν τον τόπο μας.
Πρόσωπα που παράλληλα μπορούν να αποτελέσουν παράδειγμα για τα μικρά παιδιά της περιοχής τα οποία θέλουμε και πρέπει να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

Πριν από λίγο καιρό, εδώ στο Δημοτικό Συμβούλιο, τιμήσαμε τους αδερφούς Νίκο και Απόστολο Γκουντούλα οι οποίοι ήδη βρίσκονται στο Λονδίνο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στους κωπηλατικούς αγώνες. Σήμερα δίνουμε συνέχεια σε αυτές τις τιμητικές εκδηλώσεις βραβεύοντας τον Απόστολο Τεληκωστόγλου, τον νεαρό συνδημότη μας από τις Αυλές, ο οποίος τον περασμένο Απρίλιο ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων Ταε Κβον Ντο που έγινε στην Αίγυπτο.
Νωρίτερα βέβαια τον Μάρτιο ο Απόστολος είχε αναδειχθεί ως ο καλύτερος έλληνας στην κατηγορία του ενώ δεκάδες είναι οι διακρίσεις του σε εσωτερικές και άλλες διεθνείς διοργανώσεις αποτελώντας ο ίδιος μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες του ελληνικού Ταε Κβον Ντο.

Η πρότασή μας να τιμήσουμε τον μαθητή του λυκείου Σερβίων και δεύτερο παγκόσμιο πρωταθλητή εφήβων δεν αποτελεί μόνο αναγνώριση της προσπάθεια του Απόστολου αλλά και ηθική υποστήριξη να συνεχίσει να δίνει τον καλύτερό του εαυτό ώστε σύντομα να έρθουν ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες που θα δικαιώσουν τη δική του προσπάθεια και θα κάνουν εμάς υπερήφανους. Ιδιαίτερη τιμή και συγχαρητήρια αξίζουν και στους γονείς, για τους οποίους όλοι γνωρίζουμε την μεγάλη προσπάθεια που κάνουν και την συμπαράσταση που προσφέρουν με κάθε κόστος καθημερινά στον νεαρό Απόστολο. Προτείνω, εκτός από την τιμητική πλακέτα που του απονέμεται από το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως και σε προηγούμενες ανάλογες περιπτώσεις πρωταθλητών του Δήμου μας, την οικονομική στήριξη του αθλητή που θα καλύψει μέρος των αγωνιστικών και προπονητικών του υποχρεώσεων».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...