Τετάρτη, Φεβρουαρίου 01, 2012

Ο Καλλικράτης συμπληρώνεται


Ρυθμίζονται οι διαδικασίες για τα έργα αυτεπιστασίας των δήμων
Ολες οι ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου Γιαννίτση με το οποίο συμπληρώνεται ο «Καλλικράτης»
Ρυθμίζονται οι διαδικασίες για τα έργα αυτεπιστασίας των δήμων
Το νομοσχέδιο με το οποίο συμπληρώνεται ο «Καλλικράτης» έστειλε προς διαβούλευση στα κόμματα ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάσος Γιαννίτσης

 
 http://www.tovima.gr/society/article/?aid=441401
Η διαδικασία για την έκτελεση έργων αυτεπιστασίας από τους δήμους, κάτι που θα συμβάλλει στην απορρόφηση περίπου 120.000 ανέργων τα προσεχή χρόνια, ρυθμίζεται σε πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που εδόθη προς διαβούλευση στα κόμματα που μετέχουν της κυβερνήσεως.

Με το πολυνομοσχέδιο, που θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπήρξε και αίτημα των δημάρχων, συμπληρώνεται το θεσμικό πλαίσιο του «Καλλικράτη» και επιλύονται μία σειρά θέματα που έχουν σχέση με τη λειτουργία του νέου Φορέα Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων στο Λεκανοπέδιο. Ταυτόχρονα, λαμβάνονται μέτρα τα οποία οδηγούν στην εξυγίναση των οικονομικών των δήμων.

Τα μέτρα αυτά είναι:

-Η χρηματοδότηση δανείων των δήμων για την ισοσκέλιση των προϋπολογισμών τους.

-Η χρηματοδότηση παρεπόμενων συμφωνιών δανειακών συμβάσεων των δήμων για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων τους.

-Η χρηματοδότηση χρηματοοικονομικών διευκολύνσεων προς δήμους, οι οποίοι θα ενταχθούν στο Ειδικό Πρόγραμμα Εξυγίανσης των Ο.Τ.Α.

Από την άλλη πλευρά, συμπληρώνεται το θεσμικό καθεστώς του «Καλλικράτη» κυρίως όσον αφορά τον ορισμό και τις αρμοδιότητες των αντιδημάρχων, τη σύσταση και λειτουργία των περιφερειακών επιτροπών, την εκλογή νέου περιφερειάρχη στην περίπτωση που κενώθηκε η θέση και τις νέες αρμοδιότητες των δήμων.

Με το νομοσχέδιο παρέχεται ακόμη η ευχέρεια στους δημάρχους να καθορίζουν ειδικά μειωμένα τιμολόγια ύδρευσης για τους οικονομικά αδύνατους υπόχρεους. Επιπλέον, δίνεται το δικαίωμα μετάταξης στους οικείους δήμους του προσωπικού που απασχολείται σε δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς που κλείνουν. «Φύλλο πορείας» προς τους δήμους μπορεί να λαμβάνει και το πλεονάζον προσωπικό των περιφερειών που απασχολείται κυρίως σε τεχνικές υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...