Σάββατο, Απριλίου 02, 2011

Τετράμηνη παράταση για τους ημιυπαίθριους

εethnos.gr

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν πλέον να καταθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι και το τέλος Ιουνίου, όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη σε σχετική συνέντευξη Τύπου από την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ.
Η προηγούμενη προθεσμία εξέπνεε την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου.
Το ενδιαφέρον των ιδιοκτητών παραμένει ιδιαίτερα μεγάλο, καθώς πάνω από 500.000 αιτήσεις για 730.000 περιπτώσεις κλεισμένων ημιυπαίθριων έχουν ήδη κατατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες.
Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο προβλέπεται ότι θα πρέπει να είναι έτοιμα τα αντίστοιχα πολεοδομικά γραφεία στους Δήμους, με βάση την μεταρρύθμιση του Καλλικράτη.
Ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, Νίκος Σηφουνάκης, τόνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δοθεί και νέα παράταση στης διαδικασία και πρόσθεσε ότι «όπως έχει διαπιστωθεί από την επιβολή του θεσμού το 2003 έως και σήμερα η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ χαμηλή, καθώς λόγω του μεγάλου ύψους του προστίμου οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων προτιμούν να έχουν να αντιμετωπίσουν το ρίσκο της κατεδάφισης παρά να πληρώσουν».
Στο πλαίσιο αυτό θα μπορούσε το υπουργείο Οικονομικών -που είναι και καθ' ύλην αρμόδιος φορέας- να εξετάσει το ενδεχόμενο μείωσης των προστίμων σύμφωνα με τα έσοδα που προσδοκά στον προϋπολογισμό και τις προβλέψεις του μνημονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...