Τετάρτη, Φεβρουαρίου 16, 2011

Έλεγχος του ιντερνετ απο τους γονείς

Αν θέλετε να έχετε τον έλεγχο του υπολογιστή σας ως γονείς, για να μπορείτε να ελέγχετε τα παιδιά σας και να τα προστετεύετε απο περιεχόμενο του διαδικτύου που δεν είναι κατάλληλο για αυτά, τότε δεν έχετε παρα να κατεβάσετε ένα απο τα πολλά προγράμματα γονικού ελέγχου του ιντερνετ είτε ελεύθερα είτε με χρέωση.

Για να κατεβάσετε τέτοια προγράμματα δεν έχετε παρά να γράψετε σε μια σελίδα αναζήτησης στο ίνετρνετ π.χ google ή yahoo τη φράση "parental software (free)" ή "sait blocker" και να κάνετε αναζήτηση στα αποτελέσματα.

Τα προγράμματα εγκαθίστανται στον υπολογιστή σας και εμποδίζουν κατά την περιήγηση σας (με όλα τα γωνωστά προγράμματα περιήγησης)στο διαδίκτυο την προσβαση σε ορισμένες ιστοσελίδες, ενώ σε κατά περίπτωση ζητούν απο τους γονείς τον κωδικό που έχουν προεπιλέξει οι ίδιοι, κατα την εγκατάσταση, για την προσβαση. Επίσης δίνους την δυνατότητα να αποκελείονται μεμονωμένες σελίδες ή να επιτρέπονται κάποιες απο τις απαγορευμένες.

Δίνουμε μερικές τέτοιες σελίδες :


http://www1.k9webprotection.com/
http://www.safefamilies.org/download.php   (εκτός windows vista και 7)
http://www.parentalcontrolbar.org/  
http://www.chatshield.com/  (Για   Windows Live Messenger) 

Να σημειώσουμε ότι εμείς δοκιμάσαμε μόνο το k9webprotection
Tα προγράμματα αυτά μπορεί να γίνουν κουραστικά για τους ενήλικους χρήστες καθώς ζητάνε συνέχεια κωδικό για προσβαση π.χ για όλα τα βίντεο στο youtube και για το facebook . Μπορούνε όμως να ρυθμιστούν (settings) ως προς την ασφάλεια που παρέχουν(μειώνοντας την) για να γίνουν πιο εύχρηστα.
(Απεγκατάσταση τους, για windows, γίνεται απο Έναρξη(ή το εικονίδιο κάτω αριστερα στην επιφάνεια εργασίας) -πίνακας ελέγχου -επιλογή προγράμματα και προσθαφαίρεση προγραμμάτων.)


Απο τα πρόσθετα του firefox βρήκαμε

http://www.webutation.net/
http://www.mywot.com/
https://addons.mozilla.org/el/firefox/search/?q=CensureBlock&cat=all&x=0&y=0
http://inspiredeffect.com/FoxFilter/ -στο settings-blocked γράφετε λέξεις που πρέπει να αποφεύγουν τα παιδιά (για να πάρετε όμως τους κωδικούς για τη  γονική αποκλειστικότητα χρειάζεται προσφορά 10δολ)

Τα τελευταία ενσωματώνονται στο firefox και δίνουν πληροφορίες ασφαλείας για του ιστότοπους.(Για διαγραφή ανοίξτε το fιrefox και πατήστε- Εργαλεία -Πρόσθετα- επιλογή του πρόσθετου και επενεργοποίηση ή απεγκατάσταση )



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...