Τρίτη, Ιουλίου 13, 2010

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αιωροπτερισμού στην Καστανιά Σερβίων

aioropterismos_1.jpg 

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αιωροπτερισμού φιλοξενεί και φέτος η Καστανιά Σερβίων. Το διάστημα 10-17 Ιουλίου αιωροπτεριστές θα προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα καθώς θα «απογειώνονται» από τον ορεινό όγκο της Παλιάς Καστανιάς θα «πετούν» πάνω από τα μοναδικά τοπία και της φυσικές ομορφιές της ευρύτερης περιοχής και θα «προσγειώνονται» στον κάμπο των Σερβίων.
Πρόκειται για μία διοργάνωση ουσιαστικά δύο πρωταθλημάτων το 24ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αγώνων Αποστάσεων (Α΄ Κατηγορία) 2010 F.A.I. OPEN Category 2 event και το 24ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αγώνων Ακρίβειας & Διάρκειας (Β΄ Κατηγορία) 2010 με διοργανωτές το Δήμο Σερβίων την Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία  το Τοπικό Συμβούλιο Καστανιάς, τον Μορφωτικό Σύλλογο Καστανιάς. Θα διεξαχθεί στα όροι, Τίταρος και Όλυμπος ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και προσμετρά στην αξιολόγηση των σωματείων.
Το 24ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αιωροπτερισμού Αγώνων Αποστάσεων 2010 αποτελεί κριτήριο για την συγκρότηση της Εθνικής ομάδας που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας το έτος 2011 σε αντίστοιχες υποχρεώσεις. Ως αγώνας FAI OPEN Category 2 event και εφ' όσον στην τελική κατάταξη ο αθλητής βρίσκεται στα πρώτα 2/3, προσμετράει και στην κατάταξή του στο Διεθνές WPRS (World Pilot Ranking System) προϋπόθεση συμμετοχής αθλητού σε Διεθνείς Αγώνες Category 1.
Το Πολιτιστικό Κέντρο της Παλιάς Καστανιάς φιλοξενεί τους αιωροπτεριστές ενώ οι θεατές μπορούν να παρακολουθήσουν το μοναδικό θέαμα είτε από το σημείο απογείωσης που βρίσκεται κοντά στον οικισμό της Παλιάς Καστανιάς με θέα τη λίμνη και την Υψηλή Γέφυρα Σερβίων είτε από διάφορα σημεία της πόλης των Σερβίων και τα κοντινά δημοτικά διαμερίσματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...