Τρίτη, Ιουλίου 13, 2010

Συνέχιση λειτουργίας του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στο Δήμο Σερβίων

Συνεχίζεται από τη Δημοτική Επιχείρηση Τουρισμού Πολιτισμού Αθλητισμού του Δήμου Σερβίων η λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», το οποίο πλέον εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης «ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ», και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ηλικιωμένους που ζουν μόνοι τους, σε ηλικιωμένους που  αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν, καθώς και σε Α.μ.Ε.Α. που ζουν μόνα τους ή με την οικογένεια τους αλλά κινδυνεύουν να αποκλειστούν από το κοινωνικό περιβάλλον. Για την κάλυψη των συγκεκριμένων αναγκών, το πρόγραμμα στελεχώνεται από Κοινωνική Λειτουργό, Νοσηλεύτρια και δύο Οικογενειακούς Βοηθούς.
Οι υπηρεσίες που παρέχει το πρόγραμμα, είναι νοσηλευτική πρωτοβάθμια φροντίδα, οικιακή φροντίδα, συμβουλευτική και συναισθηματική στήριξη ωφελούμενου και οικείου περιβάλλοντος
Όλοι οι ενδιαφερόμενοι που διαμένουν στα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Σερβίων, μπορούν να καταθέσουν  δικαιολογητικά ώστε να συμπεριληφθούν εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις  στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι:
  • ειδικό έντυπο αίτησης (χορηγείται από την Δ.Ε.ΤΟΥ.Π.Α.Σ. και το προσωπικό της δομής)
  • Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας ή διαβατηρίου
  • Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος Εφορίας
  • Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης
  • Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν λαμβάνουν υπηρεσίες από άλλη δομή
Για τους ωφελούμενους που εντάσσονται στην κατηγορία των Α.μ.Ε.Α.
  • Βεβαίωση αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής .
Η συμπλήρωση των αιτήσεων και η συλλογή των δικαιολογητικών γίνεται στην έδρα της επιχείρησης στο Δημαρχείο Σερβίων. Στην περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι αδυνατούν να μετακινηθούν, παρακαλούνται οι ίδιοι ή οι συγγενείς ή οι γείτονες αυτών ή οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων στα δημοτικά διαμερίσματα που διαμένουν να ενημερώσουν τη δομή, προκειμένου να πραγματοποιηθεί επίσκεψη κατ'  οίκον, όπου και θα γίνει η συμπλήρωση της αίτησης από τον Κοινωνικό Λειτουργό ή τα άλλα στελέχη της δομής. Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2464047045, 2464350100
Για τη Δημοτική Επιχείρηση
Ο Πρόεδρος
 Δημοσθένης Κοκολιός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...