Τρίτη, Ιουλίου 13, 2010

Η 24η ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΑ

Τα Σέρβια επίκεντρο ολόκληρης της Ελλάδας για δύο χρόνια



Αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Περιφέρειας Σερβίων «Οι Άγιοι Ανάργυροι» συμμετείχε στην 23η Αμφικτιονία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών που πραγματοποιήθηκε στις 9-10-11 Οκτωβρίου στην πόλη της Άρτας.

Από το 1986 οι Εθελοντές Αιμοδότες έχουν αναβιώσει τον Θεσμό της Αμφικτιονίας, και είναι μια πρώτη προσπάθεια να έρθουν οι Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών και οι φορείς που έχουν τμήμα αιμοδοσίας κοντά, να ανταλλάξουν απόψεις ώστε να αυξηθεί το εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.

Κάθε χρόνο και σταθερά συνυφασμένη με το θεσμό της Λαμπαδηδρομίας η Αμφικτιονία των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση των εθελοντών αιμοδοτών όλης της Ελλάδας και περιλαμβάνει συζητήσεις και εκδηλώσεις γύρω από έναν άξονα με θέμα της εθελοντική αιμοδοσία και παράλληλα γνωριμία με την πόλη που τη φιλοξενεί. Στο τέλος κάθε Αμφικτιονίας παρουσιάζονται οι προτάσεις για την οργάνωση της επόμενης χρονιάς και επιλέγεται από τους συνέδρους εκείνη που πληροί τις προϋποθέσεις βάσει του καταστατικού της ΠΟΣΕΑ

Η αντιπροσωπεία του Συλλόγου αποτελούμενη από τον πρόεδρο του Συλλόγου Βέκιο Ιωάννη, τον γραμματέα Παπαχαρίση Γεώργιο και τον ταμία Παπαχαρίση Τιμόθεο, ύστερα από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου κατέθεσε στο Δ.Σ. της ΠΟΣΕΑ πρόταση για να αναλάβει τη διοργάνωση της 24ης Αμφικτιονίας.
Βέβαια δεν θα μπορούσε να καταθέσει μία ολοκληρωμένη πρόταση εάν δεν είχε έγγραφα που να αποδεικνύουν τη στήριξη των φορέων της περιοχής των Σερβίων. Στις αποσκευές των αντιπροσώπων του Συλλόγου υπήρχε η βέβαια στήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης και του Δήμου Σερβίων. Τόσο Ο Νομάρχης Κοζάνης Γεώργιος Δακής όσο και ο Δήμαρχος Σερβίων Δημοσθένης Κοκολιός δεσμεύτηκαν ότι θα στηρίξουν και θα βοηθήσουν στη διοργάνωση της Αμφικτιονίας εφόσον ανατεθεί στο Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Περιφέρειας Σερβίων.

Η απόφαση της ΠΟΣΕΑ ήταν ομόφωνη. Η 24η Αμφικτιονία των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών ανατέθηκε στο Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Περιφέρειας Σερβίων και θα πραγματοποιηθεί του χρόνου στην πόλη των Σερβίων, σε ημερομηνία που θα οριστεί σύντομα. Εκατοντάδες εθελοντές αιμοδότες από κάθε γωνιά της Ελλάδας μέσα από ένα τριήμερο εκδηλώσεων και ημερίδων θα ανταλλάξουν απόψεις για την εθελοντική αιμοδοσία και θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τόπο μας. Οι Αμφικτίονες θα αποτελέσουν τον καλύτερο διαφημιστή της περιοχής μας σε όλα τα μέρη της Ελλάδας και αυτό σημαίνει ότι η επιτυχημένη διοργάνωση της 24ης Αμφικτιονίας είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας των Σερβίων, όλων των φορέων και όλων των φίλων της εθελοντικής αιμοδοσίας που θα καλεστούν να βοηθήσουν και να στηρίξουν τη διοργάνωση με όποιο τρόπο μπορούν.

http://www.posea.gr/article.php?news_id=385

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...