Πέμπτη, Ιουλίου 01, 2010

«Ελληνική Κληρονομιά. Ελληνική Ορθόδοξος Διασπορά στην Ουγγαρία- 17ος- 19ος αιώνας»http://i-diadromi.blogspot.com/2010/07/17-19.html

Η Έκθεση με τίτλο Ελληνική Κληρονομιά. Ελληνική Ορθόδοξος Διασπορά στην Ουγγαρία 17ος- 19ος αιώνας , παρουσιάστηκε για τρίτη συνεχή φορά, στην πόλη Nyiregyhaza της Ουγγαρίας , στο Josa Andras Μουσείο, μετά την τελευταία επιτυχημένη παρουσίασή της στην Ελλάδα και στην πόλη της Κοζάνης.
Με την ευκαιρία της ημέρας των Μουσείων, που σε όλη την Ουγγαρία παραμένουν ανοικτά κατά την διάρκεια της νύχτας προς επίσκεψη, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της εκθέσεως από τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Αυστρίας ,Έξαρχου Ουγγαρίας και
Μεσευρώπης κ. Μιχαήλ τον εφημέριο Δημήτριο , από τον Γραμματέα της Ελληνικής Εκκλησιαστικής Κοινότητας και του Ελληνικού-Κυπριακού –Ουγγρικού Συλλόγου Φιλίας κ. Βασίλειο Σταματόπουλο , και τον πρόεδρο του ιδρύματος για τον Ελληνικό Πολιτισμό κ. Βασίλη Αγγελίδη.

Κατά την διάρκεια της ημέρας στο προαύλιο του Μουσείου οι επισκέπτες μπορούσαν να δοκιμάσουν την Ελληνική Κουζίνα και να απολαύσουν Ελληνική Μουσική και να γνωρίσουν τους Ελληνικούς χορούς που παρουσίασαν χορευτικά ελληνικά συγκροτήματα και τα οποία μάγεψαν το κοινό.

Την έκθεση και όλες τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν πάνω από τέσσερες χιλιάδες επισκέπτες .

Η όλη εκδήλωση τελείωσε τις πρωινές ώρες όπου και έκλεισαν οι πόρτες του Μουσείου.

Η έκθεση θα παραμένει στο μουσείο μέχρι της 10 Αυγούστου 2010.
Επίσης γίνεται προσπάθεια με πρωτοβουλία του Πρέσβη της Ουγγαρίας στην Ελλάδα κ. Tοth Jοzsef όπως η έκθεση αυτή μεταφερθεί στην Θεσσαλονίκη στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης καθόσον η Ουγγαρία είναι η τιμώμενη Χώρα.

Πηγή: Ελληνικό- Κυπριακό Ουγγρικό Σύλλογος Φιλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...