Τετάρτη, Ιουνίου 16, 2010

Ασφαλιστήρια συμβόλαια και ΚΤΕΟ

Στα ΚΤΕΟ πρέπει να κατευθυνθούν όσα αυτοκίνητα δεν έχουν ακόμη περάσει από τεχνικό έλεγχο ενώ υποχρεούνται, αφού διαφορετικά οι ιδιοκτήτες τους δεν θα μπορούν να τα ασφαλίσουν.

Παράλληλα, οι οδηγοί υψηλής τροχαίας παραβατικότητας θα καλούνται να πληρώνουν ακριβότερα ασφάλιστρα. Από το 2011 οι ασφαλιστικές εταιρείες αποκτούν on line σύνδεση με το Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών και πριν από την έκδοση ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου θα ανατρέχουν στο πόιντ σύστεμ για να βλέπουν τη συμπεριφορά του οδηγού. Για τις πιο επικίνδυνες παραβάσεις (παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και Stop, οδήγηση ύστερα από κατανάλωση αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, επίφοβοι ελιγμοί) οι οδηγοί εκτός των βαθμών που θα χρεώνονται στο Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών θα καλούνται να πληρώνουν και ακριβότερα ασφάλιστρα.




Το νέο σχέδιο νόμου που καταρτίζεται από το υπουργείο Μεταφορών με φιλοδοξία να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση εντός του θέρους θα συνδέει άμεσα το ΣΕΣΟ με τις ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες θα καθορίζει το ύψος των ασφαλίστρων. Στο ίδιο νομοσχέδιο θα υπάρχει διάταξη με βάση την οποία δε θα επιτρέπεται η ασφάλιση των αυτοκινήτων που ενώ θα έπρεπε να έχουν ελεγχθεί από ΚΤΕΟ, οι ιδιοκτήτες τους δεν τα έχουν προσκομίσει σε αυτά. Το πρόστιμο της Τροχαίας για ένα όχημα που δεν έχει ελεγχθεί από ΚΤΕΟ ανέρχεται σε 400 ευρώ. Το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο το ποσό της παράβασης να μειώνεται στο ήμισυ, αν αυτό εξοφληθεί σε διάστημα ενός μηνός. Προϋπόθεση για τη μείωση του προστίμου θα είναι σε αυτό το διάστημα ο ιδιοκτήτης του οχήματος να το έχει περάσει από ΚΤΕΟ.

Με το ίδιο νομοσχέδιο θα γίνει πραγματικότητα παλαιότερη εξαγγελία του υπουργείου για υποχρεωτικό έλεγχο από τα Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων όλων των δικύκλων άνω των 50 κυβικών. Η Κάρτα Τεχνικού Ελέγχου Δικύκλων θα ισχύει για τέσσερα χρόνια για τα καινούργια δίκυκλα και θα ανανεώνεται κάθε δύο χρόνια. Για τα μεταχειρισμένα θα ανανεώνεται επίσης κάθε δύο χρόνια, ενώ για τα δίκυκλα σχολών οδήγησης, κούριερ και διανομών φαγητού κάθε 12 μήνες. Το ύψος του παραβόλου είχε αρχικά ανακοινωθεί ότι δεν θα είναι μεγαλύτερο από 12 έως 15 ευρώ._Σπ.Χατ.

www.4troxoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...