Δευτέρα, Ιουνίου 07, 2010

Οι εποχες της Αγαπης..


Μια σχεση μοιαζει με εναν κηπο.Για ν'ανθισει,πρεπει να ποτιζεται τακτικα..Εχει αναγκη ιδιαιτερης φροντιδας και γι'αυτο οφειλουμε να λαμβανουμε υποψη τις εποχες καθως και τον απροβλεπτο καιρο. 
Καινουριοι σποροι πρεπει να φυτευτουν και τ'αγριοχορτα να ξεριζωθουν.Κατα τον ιδιο τροπο,για να κρατηθει η μαγεια της αγαπης ζωντανη,πρεπει να καταλαβουμε τις εποχες της και να φροντισουμε τις ειδικες αναγκες που δημιουργει καθε εποχη. 

Η Ανοιξη της Αγαπης 

Το να ερωτευεσαι ειναι σαν την ανοιξη.Νιωθουμε οτι θα ειμαστε ευτυχισμενοι για παντα.Δεν μποτουμε να φανταστουμε πως ισως στο μελλον δε θ'αγαπαμε το συντροφο μας.Ειναι η εποχη της αθωοτητας.Ο ερωτας φαινεται αιωνιος.Ειναι εποχη μαγικη,κατα τη διαρκεια της οποιας ολα φαινονται τελεια και λειτουργουν χωρις καμια προσπαθεια.Ο συντροφος μας φαινεται ιδανικος.Χορευουμε αρμονικα μαζι,μη καταβαλλοντας την παραμικρη προσπαθεια,και υμνουμε την καλη μας τυχη. 


Το Καλοκαιρι Της Αγαπης 

Κατα τη διαρκεια του καλοκαιριου της αγαπης μας,συνειδητοποιουμε οτι ο συντροφος μας δεν ειναι τοσο τελειος οσο νομιζαμε και οτι πρεπει να δουλεψουμε πανω στη σχεση μας. 
Οχι μονο ερχεται απο αλλο πλανητη,αλλα επισης ειναι ανθρωπος ο οποιος κανει λαθη και εχει ελαττωματα. 
Απογοητευση και πικρια ξεφυτρωνουν.Τα αγριοχορτα πρεπει να ξεριζωθουν και τα φυτα χρειαζονται περισσοτερο ποτισμα κατω απο τον καυτο ηλιο.Δεν ειναι πια ευκολο να δινουμε αγαπη και να παιρνουμε την αγαπη που χρειαζομαστε.Ανακαλυπτουμε οτι δεν ειμαστε παντα ευτυχισμενοι και οτι δε νιωθουμε παντα γεματοι αγαπη.Δεν ειναι αυτη η εικονα του ερωτα που ειχαμε. 
Πολλα ζευγαρια στο σημειο αυτο χανουν τις ψευδαισθησεις τους και προσγειωνονται αποτομα.Δεν θελουν να κοπιασουν για τη σχεση τους.Λειτουργωντας μη ρεαλιστικα,περιμενουν οτι θα ειναι παντα ανοιξη.Κατηγορουν το συντροφο τους και τα παρατουν.Δε συνειδητοποιουν οτι η αγαπη δεν ειναι παντα ευκολη.Μερικες φορες απαιτει σκληρη δουλεια κατω απο εναν καυτο ηλιο.. 
Στο καλοκαιρι της αγαπης,πρεπει να φροντιζουμε τις αναγκες του συντροφου μας,αλλα και να ζηταμε και να παιρνουμε την αγαπη που χρειαζομαστε.Αυτο δε γινεται αποτομα...θελει προσπαθεια. 



Το Φθινοπωρο της Αγαπης 


Αν εχουμε φροντισει τον κηπο μας το καλοκαιρι,τωρα δρεπουμε τα αποτελεσματα της σκληρης δουλειας. 
Το φθινοπωρο εφτασε.Ειναι μια χρυση εποχη-πλουσια και μεστη.Βιωνουμε μια πιο ωριμη αγαπη,η οποια αποδεχεται και κατανοει τις ατελειες του συντροφου μας αλλα και τις δικες μας.Ειναι μια εποχη ιδανικη για να μοιραστουμε τα συναισθηματα μας και να χαρισουμε ευχαριστηση.Αφου δουλεψαμε σκληρα το καλοκαιρι,τωρα μπορουμε να χαλαρωσουμε και ν'απολαυσουμε την αγαπη που οικοδομησαμε. 




Ο Χειμωνας της Αγαπης 


Τωρα,ο καιρος αλλαζει και παλι και ερχεται ο χειμωνας.Τους κρυους μηνες του χειμωνα,ολοκληρη η φυση κλεινεται στον εαυτο της.Ειναι εποχη για αναπαυση,περισυλλογη και ανανεωση.Αυτη ειναι η εποχη που βιωνουμε τα προσωπικα μας συναισθηματα,τα οποια πιθανως συνδεονται με το παρελθον η' το ''μυστικο''εαυτο μας.Τωρα σηκωνεται το ''καπακι'' μας και τα οδυνηρα συναισθηματα μας αναδυονται στην επιφανεια.Ειναι εποχη μοναχικης αναπτυξης,κατα την οποια χρειαζεται να στραφουμε περισσοτερο στον εαυτο μας παρα στο συντροφο μας για αγαπη και ολοκληρωση.Ειναι εποχη επουλωσης.Σ'αυτη την εποχη,οι αντρες ξεχειμωνιαζουν στη σπηλια τους και οι γυναικες βυθιζονται στο πηγαδι τους. 
Αφου αγαπησουμε τον εαυτο μας και επουλωσουμε τις πληγες μας κατα τη διαρκεια του σκοτεινου χειμωνα της αγαπης,τοτε η ανοιξη αναποφευκτα θα επιστρεψει.Για μια ακομα φορα,νιωθουμε την ευλογια της ελπιδας,της αγαπης και των χιλιαδων δυνατοτητων.Βασισμενοι στην εσωτερικη αναζητηση του χειμωνιατικου ταξιδιου μας,ειμαστε πια σε θεση να ανοιξουμε τις καρδιες μας και να βιωσουμε την ανοιξη της αγαπης. 

ΔΑΦΝΗ     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...