Πέμπτη, Ιουνίου 03, 2010

Αψήφιστα.

Πολλά ειναι τα πλεονεκτήματα του νέου Δήμου Σερβίων-Βελβεντού στα οποιά θα μπρούσε να ποντάρει καποιος, για να αξιοποιηθεί και να αναδειχτεί η τεράστια αυτή περιοχή.

Οι περισσότεροι πλεονεκτήματα ξεκινούν απο τον Τουριστικό τομέα με τις δύο λίμνες που θα υπάρχουν στο κοντινό  μέλλον, η μία που υπάρχει τώρα  και η άλλη η νέα που θα δημιουργήθεί όταν σε λίγο θα λειτουργήσει  το φράγμα στη Λαριού και θα σχηματιστεί λίμνη που θα  φτάνει μέχρι την Ελάτη.  Η αξιοποίηση της γύρω περιοχής των λιμνων, η λίμνη Πολυφύτου θα έχει  στάθμη νερών με σταθερό υψόμετρο πλέον,  σε συνδιασμό με τους δύο  ορεινούς όγκους Πιερίων και Καμβουνίων όπως επίσης σε συνδιασμό με τα αξιοθέατα, της γραφικότητας του Βελβεντού ,των Βυζαντινών μνημείων των Σερβίων, τα μπουχάρια Μικρόβάλτου , εκκλησιατικά προσκυνήματα κλπ. θα αποτελέσουν πιστεύουμε  πόλο έλξης πολλων επενδύσεων . Μόνο η Αιανή με τα αρχαία της και τα παραδοσιακά της λείπουν απο το Δήμο (για κάποιους λόγους) αλλά είναι κόντά και αυτή.

Μπορεί ακόμη να φτιαχτεί ένας μύθος.Στο καστρο φτιάχνεται εύκολα π,χ ένα φάντασμα ή  ένα σημείο αναφοράς στον Μεταξά για τον ληστή Γιαγκούλα. Στο Καταφύγι φτιάχτηκε ήδη  ένα μουσείο μονο για τον Ζορμπά.

Αλλά σε αυτό που πρέπει να δοθεί προσοχή και να αξιοποιηθεί είναι η κτηνοτροφία. Με την συνένωση στο Δήμο Σερβίων των περιοχών του Λιβαδερού μαζί με την περιοχή της Ελάτης που είναι οι πλέον κτηνοτροφικές περιοχές μαζί με τις ήδη υπάρχουσες κτηνοτροφικές μονάδες στην Καστανιά στη Λαβα,  Σέρβια και Λεύκαρα, ο νέος Δήμος μπορεί να γίνει μια υπολογίσιμη κτηνοτροφική δύναμη σε όλη την Ελλάδα. Αρεκει να υπάρξει θέληση και  συντονισμός.

Και να μη ξεχάσουμε ότι ένα ποσοστό από τον Φόρο Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων, το Φόρο Προστιθέμενες Αξίας, αλλά και το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας της περοχής μας  που πληρώνεται στο κράτος,   θα  επιστρέψουν   ως έσοδα στο νέο  Δήμο. Αυτό σημαίνει ότι όσο πιο παραγωγική , αναπτυξιακή, ανταγωνιστική και τοπικιστική  είναι μια περιοχή τόσο περισότερα έσοδα  θα έχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...