Τρίτη, Ιουνίου 01, 2010

Δήμος Σερβίων: Βιολογικός καθαρισμός σε δημοτικά διαμερίσματα

http://www.kozan.gr

Ένα σημαντικότατο έργο ιδιαίτερης περιβαλλοντικής αξίας, μπαίνει σε φάση υλοποίησης μετά την έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων, όσον αφορά την προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Σερβίων και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης. Με τις απαιτούμενες μελέτες, τεχνικές και περιβαλλοντικές, να έχουν πλέον ολοκληρωθεί, το έργο «Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων και κεντρικοί αγωγοί αποχέτευσης ενότητας οικισμών Μεσιανής Δήμου Σερβίων» είναι έτοιμο να δημοπρατηθεί και να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες καθώς θα ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας Θράκης 2007-2013 στην κατηγορία πράξεων “Κατασκευή-Βελτίωση Δικτύων Αποχέτευσης και Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων” και συγκεκριμένα στον άξονας 8 που τιτλοφορείται “Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας”. Πρόκειται για τον βιολογικό καθαρισμό που θα εξυπηρετεί τους κατοίκους τριών δημοτικών διαμερισμάτων, του Βαθυλάκκου, της Μεσιανής, του Ροδίτη και του συνοικισμού Κουβουκλίων. Το έργο όπως τόνισε και ο Δήμαρχος Σερβίων, Δημοσθένης Κοκολιός, «θα συμβάλλει στην καλυτέρευση των συνθηκών για τη δημόσια υγεία και της ποιότητας ζωής των πολιτών» λύνοντας έτσι τα προβλήματα τα οποία παρουσιάζονταν κατά διαστήματα από το αποχετευτικό δίκτυο των παραπάνω οικισμών.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας παρουσιάστηκε αναλυτικά το συγκεκριμένο έργο παρουσία του Νομάρχη Κοζάνης, Γιώργου Δακή, των Αντινομαρχών, Γιάννη Σόκουτη και Γιώργου Σβώλη, του Διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών της Νομαρχίας Κοζάνης Κώστα Γρίβα και του Γενικού Διευθυντή της ΑΝΚΟ, Γιώργου Αμανατίδη. Σύμφωνα με τη μελέτη ο προϋπολογισμός του είναι 2.500.000 Ευρώ, ενώ η κατασκευή του περιλαμβάνει κεντρικό αποχετευτικό αγωγό 9600 μέτρων. Επίσης τα καθαρισμένα λύματα θα προορίζονται για άρδευση καλλιεργήσιμων εκτάσεων στην ευρύτερη περιοχή. Το συγκεκριμένο έργο είναι το δεύτερο που αφορά βιολογικό καθαρισμό στο Δήμο Σερβίων καθώς ήδη έχει υπογραφθεί προγραμματική σύμβαση για το αντίστοιχο έργο που θα καλύπτει την περιοχές Σερβίων, Πλατανορεύματος, Λάβας και Καστανιάς προϋπολογισμού 4.750.000Ευρώ.

Να σημειωθεί ότι πέρα από τα δύο έργα που σχετίζονται με τους βιολογικούς καθαρισμούς προτεραιότητα αποτελεί η αλλαγή του δικτύου ύδρευσης σε έξι Δημοτικά Διαμερίσματα, Σέρβια (Β’φάση – Λάβας), Ίμερα, Καστανιά Βαθυλάκκο, Μεσιανή, Ροδίτη, ζήτημα για το οποίο υπάρχει απόλυτη ετοιμότητα από πλευράς μελετών και έχει υπογραφτεί η προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έτσι ώστε να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...