Σάββατο, Μαΐου 29, 2010

Crash test του καλού παγωτού

  • Ποτέ μην αγοράζετε στο παιδί σας παγωτό το οποίο έχει λιώσει και έχει επαναψυχθεί. Αυτό θα το καταλάβετε όταν το σχήμα του παγωτού μέσα στη συσκευασία δεν είναι αυτό που γνωρίζατε, αλλά φαίνεται παραμορφωμένο.
  • Επίσης, μην καταναλώνετε παγωτά που εμφανίζουν κρυστάλλους, αφού υποδηλώνουν ότι έχουν επαναψυχθεί.
  • Διατηρείτε το παγωτό πάντα στην κατάψυξη.
  • Προτιμήστε ένα παγωτό από οποιοδήποτε άλλο σνακ ή γλυκό για το απογευματινό κολατσιό του παιδιού σας. Μην ξεχνάτε ότι του προσφέρετε τις πολύτιμες ουσίες του γάλακτος και των ξηρών καρπών, αν διαλέξετε παγωτό αυτού του τύπου, με πολύ λιγότερες θερμίδες από ένα γλυκό.
  • Αγοράζετε πάντα παγωτά γνωστών εταιρειών. Σας προσφέρουν τη σιγουριά ενός μεγάλου ονόματος, την εμπειρία χρόνων και την εγγύηση της τελευταίας τεχνολογίας τους.
Ξέρατε ότι…
  •   …τα πρώτα παγωτά φτιάχτηκαν πριν από 3.000 χρόνια όταν οι Κινέζοι άρχισαν να αναμειγνύουν χιόνι με φρούτα και μέλι;
  • …το 1851 ο γαλακτοπώλης Jacob Fusell από τη Βαλτιμόρη έφτιαξε το πρώτο παγωτό στη σύγχρονή του μορφή;
  • …στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής σημειώνεται η υψηλότερη κατανάλωση παγωτού στον κόσμο, η οποία ανέρχεται στα 24 λίτρα παγωτό ανά άτομο κάθε χρόνο; Η μέση κατανάλωση στην Ευρώπη είναι περίπου 6 λίτρα το άτομο.
  • …πολλές επιστημονικές έρευνες υποστηρίζουν ότι το παγωτό έχει έντονη αγχολυτική δράση, βελτιώνει τη διάθεση και τονώνει τον οργανισμό;
  • …αρκετά παγωτά περιέχουν λιγότερα λιπαρά απ’ ό,τι μια πλάκα σοκολάτας μέτριου μεγέθους;
  • …κυκλοφορούν παγωτά με ακόμα μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε γάλα, κατάλληλα ειδικά για παιδιά;
Tο παγωτό είναι μια άριστη πηγή ενέργειας και θρεπτικών ουσιών γιατί περιέχει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες γάλακτος, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, λιπαρά, ασβέστιο, φώσφορο και μαγνήσιο, ανάλογα με τα υλικά που χρησιμοποιούνται. Παράλληλα, βέβαια, ως γαλακτοκομικό προϊόν μάς προσφέρει βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β5 και C.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...