Σάββατο, Μαΐου 08, 2010

Πρόβλημα στη λειτουργία του ΤΟΕΒ Σερβίων

http://www.prlogos.gr


Μπροστά σε ένα ενδεχόμενο πρόβλημα που θα επηρεάσει σημαντικά τη λειτουργία του δικτύου ύδρευσης στην περιοχή βρίσκεται η υπηρεσία του ΤΟΕΒ Σερβίων, μετά το περιστατικό κλοπής καλωδίων και άλλου υλικού που είχε σημειωθεί τον Ιανουάριου, που έχει ουσιαστικά αφήσει στην υπηρεσία να λειτουργεί πλέον με τρεις αντλίες από τις δέκα που λειτουργούσαν αρχικά. 
Όπως σημειώνει μιλώντας στον «Π.Λ.» ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Σερβίων κ. Κώστας Ζαρογιάννης: «Το δίκτυο ύδρευσης λειτουργεί από την 1η Απριλίου, όπου ξεκίνησε και η αρδευτική περίοδος. Μπορέσαμε και «μπαλώσαμε» τρεις (3) αντλίες από τις δέκα (10) συνολικά, μετά την κλοπή των καλωδίων. Τώρα δεν έχουν αποκατασταθεί πλήρως αλλά τουλάχιστον δουλεύουν και στέλνουν νερό. Έχουμε τη διαβεβαίωση του κ. Νομάρχη ότι θα τακτοποιηθεί το θέμα και ότι θα μας δώσουν το απαιτούμενο ποσό ώστε να αγοράσουμε καινούρια καλώδια για να μπορέσουμε να τις φτιάξουμε».
Να σημειωθεί πως το ΤΕΟΒ Σερβίων εξυπηρετεί γύρω στις 25.000 στρέμματα της ευρύτερης περιοχής των Σερβίων. Όσο για το οικονομικό κόστος της ζημιάς που προήλθε από την κλοπή, κοστολογήθηκε στις 70.000 ευρώ από τον μηχανικό της νομαρχίας μαζί με τα εργατικά έξοδα. Το ΤΟΕΒ ωστόσο, λέει πως τα χρήματα που τελικά θα χρειαστούν θα είναι πολύ λιγότερα, αφού δεν θα χρειαστούν εργατικά, δεδομένου ότι θα τα κάνουν όλα μόνοι τους, από ιδία. Αυτό που ουσιαστικά ζητά ο ΤΟΕΒ από τη Ν.Α., η οποία έχει διαβεβαιώσει πως θα βοηθήσει άμεσα, είναι 30.000 ευρώ προκειμένου να αγοράσουν τα καλώδια που εκλάπησαν και όποιον άλλο απαραίτητο εξοπλισμό. Το προσωπικό του ΤΟΕΒ, όπως σημειώνει ο ίδιος, έχει ήδη βγάλει στην επιφάνεια άλλες δύο αντλίες (από 50 μέτρα βάθος), και τονίζει πως αφού ενωθούν τα καλώδια χρειάζεται πάλι κομμάτι - κομμάτι οι αντλίες αυτές να μπουν μέσα στη λίμνη.
Ορατός όμως παραμένει ο κίνδυνος να εμφανιστούν σοβαρά προβλήματα άμεσα, αφού μέχρι τώρα η εν λόγω ποσότητα νερού επαρκούσε απόλυτα για να καλύψει τις ανάγκες, ωστόσο από την επόμενη εβδομάδα τα δεδομένα θα αλλάξουν. Υπάρχουν γύρω στα 7.000 στρέμματα τριφύλλι που έχουν συλλεχθεί και τα εν λόγω χωράφια θα χρειαστούν νερό. Οι υπάρχουσες τρεις (3) αντλίες δεν δίνουν την επαρκή ποσότητα νερού, αφού εκτιμάται ότι η ζήτηση μπορεί να ανεβάζει τον αριθμό των αντλιών που θα χρειαστούν σε (5) με (6), διπλάσια ποσότητα από ότι τώρα. Όπως σημειώνει ο κ. Ζαρογιάννης οι υπεύθυνοι της Νομαρχίας τους διαβεβαιώνουν καθημερινά ότι το θέμα θα ρυθμιστεί, θα αποδοθεί το ποσό, ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν σταδιακά οι εργασίες αποκατάστασης. «Το μόνο που περιμένουμε είναι έστω αυτά τα λεφτά για να αγοράσουμε τα καλώδια» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Ο προϋπολογισμός του ΤΟΕΒ δεν προβλέπει την κάλυψη έκτακτων ποσών όπως ήταν η κλοπή του ηλεκτρολογικού υλικού, που πιθανότατα έγινε από την 1η μέχρι τέλη Ιανουαρίου, το διάστημα δηλαδή μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, που δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό στον οργανισμό, πέρα από δύο μόνιμους διοικητικούς υπάλληλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...