Τρίτη, Μαΐου 11, 2010

Μυστικά των γιαγιάδων

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=42468


Οι γιαγιάδες είναι σοφές! Είχαν πάντα μια λύση για όλα, χωρίς να τρέχουν κάθε λίγο σε φαρμακεία, καλλυντικάδικα και σουπερμάρκετ. Εφτιαχναν μόνες τους τα καλύτερα γιατροσόφια, τις πιο αποτελεσματικές κρέμες περιποίησης, είχαν σπίτι λαμπερό και μυρωδάτο και μαγείρευαν εξαιρετικά!
Γιατροσόφια

**Για τα καψίματα ιδανική είναι η πατάτα. Απλά ακουμπήστε πάνω στο σημείο που καήκατε μια ροδέλα ωμής πατάτας. Την ίδια δουλειά κάνει και ο φρέσκος καφές.

**Για τον έρπη: Μόλις αρχίσετε να νιώθετε ένα μικρό κάψιμο (δηλαδή λίγο πριν από την εμφάνιση του έρπη), βρέξτε το σημείο εκείνο μ' ένα βαμβάκι βουτηγμένο στο οινόπνευμα.

**Ενα κουταλάκι ωμό καφέ, ανακατεμένο με τον χυμό μισού λεμονιού, έχει απαίσια γεύση, αλλά θεραπεύει αμέσως τη διάρροια.

**Αν σας πονάει η κοιλιά, κάντε μια επάλειψη με χλιαρό ελαιόλαδο.

**Για κλειστό λαιμό και μπουκωμένη μύτη, προτού κοιμηθείτε δέστε στον λαιμό σας ένα μαντίλι στο οποίο θα έχετε βάλει ένα κομμάτι βαμβάκι εμποτισμένο με οινόπνευμα!

Νοικοκυριό

**Αν πέσει λάδι πάνω σε μεταξωτό, ακουμπήστε στον λεκέ ένα κομμάτι ψίχα ψωμιού με ταλκ. Αφήστε το για λίγη ώρα να απορροφήσει τον λεκέ και βουρτσίστε προσεκτικά.

**Για να εξαφανιστούν τα άλατα από τις κατσαρόλες, βράστε μέσα σ' αυτές νερό με ξύδι.

**Για να προφυλάξετε τα όσπριά σας από τα «λαίμαργα» και ενοχλητικά ζωύφια, να τα φυλάσσετε σε σκεύος με σκόρδο ή φύλλο μέντας.

**Αν τα ρούχα σας λεκιάσουν από κεράσια ή μαύρα μούρα, μουλιάστε τα σε μια λεκάνη γεμάτη με νερό και λίγη σόδα σε σκόνη και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

**Συμβαίνει καμιά φορά να μαζεύονται υδρατμοί στο εσωτερικό του κρυστάλλου του ρολογιού. Για να τους εξαφανίσετε, φορέστε το ρολόι σας ανάποδα με το καντράν πάνω στο δέρμα. Η θερμοκρασία του σώματος θα τους εξαφανίσει!

**Για να ωριμάσουν οι ντομάτες σας, κλείστε τες σε μια χαρτοσακούλα με μια ώριμη ντομάτα.

Μαγείρεμα

**Για να πετύχετε κάτασπρο ρύζι, όταν θα το βράζετε προσθέστε στην κατσαρόλα μια κουταλιά της σούπας ξίδι ή χυμό λεμονιού.

**Οταν κάνετε κέικ με σταφίδες, να τις αλευρώνετε προτού τις βάλετε στο γλυκό, γιατί αλλιώς θα μαζευτούν όλες στη βάση του μετά το ψήσιμο.

**Για να μένουν καταπράσινα τα πράσινα λαχανικά που βράζετε, μη σκεπάζετε την κατσαρόλα.

**Για να μη μυρίζει το σπίτι όταν τηγανίζετε, βάλτε μέσα στο λάδι ένα κλωναράκι μαϊντανό.

Ομορφιά

**Για λαμπερά μαλλιά, χρησιμοποιήστε ξύδι όταν τα ξεπλένετε στο λούσιμο.

**Για να φύγουν οι μαύροι κύκλοι κάτω απ' τα μάτια και για να ξεπρηστούν, βάλτε σε κάθε μάτι ένα κομμάτι ωμή πατάτα ή φρέσκο σύκο κομμένο στη μέση για 10-15 λεπτά.

**Αν σκάνε τα χείλη σας, βάλτε μέλι! Μαλακώνουν αμέσως και έχετε και γλυκιά γεύση. 




Για περισσότερα δείτε ακόμα:
*http://fe-mail.gr/pages/posts/health nutrition/health_nutrition2838.php
**www.mpakaliko.gr/cookingtips.asp
**http://lexotanila.blogspot.com/2008 /10/blog-post_17.html
**http://sxeseis.gr/viewthread.php?tid= 1070
**http://students.ceid.upatras.gr/~akis/ jotd17/0784.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...