Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25, 2010

Προσοχή στα Παιδιά!



Προσοχή στα Παιδιά!

Ο μεγάλος αριθμός των ατυχημάτων με παιδιά, δείχνει ξεκάθαρα τις ιδιαιτερότητες των παιδιών όταν κυκλοφορούν μόνα στο δρόμο.



v Τα παιδιά δεν μπορούν να δουν πίσω από ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο αν έρχεται κάποιο άλλο. Όταν κινούμαστε σε αστικούς δρόμους με σταθμευμένα αυτοκίνητα πρέπει να έχουμε υπόψη μας πως μπορεί ανάμεσά τους να πεταχτεί κάποιο παιδί.



v Επειδή τα παιδιά κάνουν μικρότερα βήματα από τους μεγάλους, χρειάζονται και περισσότερο χρόνο για να διασχίσουν ένα δρόμο. Βρίσκονται δηλαδή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στην επικίνδυνη περιοχή.



v Τα παιδιά έχουν μικρότερο οπτικό πεδίο από τους μεγάλους. Βλέπουν λιγότερα πράγματα και επίσης όταν διασχίζουν ένα δρόμο κοιτούν απευθείας μπροστά τους.


v Τα παιδιά αγνοούν την απαιτούμενη απόσταση φρεναρίσματος ενός αυτοκινήτου και θεωρούν ότι αν χρειαστεί μπορεί να σταματήσει επιτόπου.


v Τα παιδιά δεν μπορούν να υπολογίσουν σωστά την ταχύτητα και την απόσταση.


v Τα παιδιά δεν έχουν αίσθηση του κινδύνου.


v Πίσω από μία μπάλα που πετάγεται στο δρόμο, ακολουθεί και ένα παιδί.


v Χρειάζεται προσοχή όταν περνάμε από περιοχές που παίζουν παιδιά. Αν χρειαστεί, θα πεταχτούν στο δρόμο χωρίς να υπολογίσουν ότι περνούν αυτοκίνητα.


v Δεν πρέπει να βασιζόμαστε στην αυτοπροστασία των παιδιών.


v Τα σήματα κυκλοφορίας είναι κατασκευασμένα για ενήλικες. Ακόμα και αν τα παιδιά ξέρουν να τα διαβάζουν, βρίσκονται σε ύψους το οποίο δεν έχουν συνηθίσει, άρα είναι έξω από το οπτικό τους πεδίο.


Τα παιδιά μιμούνται τους μεγαλύτερους. Για το λόγο αυτό πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν συνοδεύουμε παιδιά, τόσο μέσα στο αυτοκίνητο όσο και πεζή.
 
http://drivinganarchy.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...