Τετάρτη, Φεβρουαρίου 17, 2010

Καριόκες νηστίσιμες

Υλικά
  • 450 γρ. ζάχαρη
  • 450 γρ. μπισκότα digestive
  • 350 gr. καρυδόψυχα
  • 4-5 κ.σ κακάο
  • 2 κ.σ κονιάκ
  • 1/2 ποτήρι νερό
  • 1 κ.σ σπορέλαιο
  • 350-400 γρ.κουβερτούρα για την επικάλυψη
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ βάζουμε το νερό, την ζάχαρη, το κακάο, το κονιάκ και το σπορέλαιο και ανακατεύουμε για να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε την καρυδόψυχα και τα μπισκότα τριμμένα και ζυμώνουμε ώστε να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. Φτιάχνουμε 2 ρολά και τα τυλίγουμε σε λαδόκολλα, τα βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες τουλάχιστον.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, κόβουμε τα ρολά σε φέτες και βουτάμε την κάθε φέτα στην κουβερτούρα. Τοποθετούμε τις φέτες σε δίσκο με λαδόκολλα και τις αφήνουμε να στεγνώσουν.
Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο για να μην ξεραθούν.

Καλή επιτυχία

www.greekmasa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...