Τετάρτη, Νοεμβρίου 04, 2009

Στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής της Σεούλ 7 μαθητές του νομού Κοζάνης

Ενα ρομποτάκι φτιαγμένο από «τουβλάκια» έστειλε 4 μαθητές από τη Πτολεμαΐδα και 3 από την Κοζάνη, στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής της Νότιας Κορέας. Στην Ολυμπιάδα, που γίνεται από τις 6 ως τις 8 Νοεμβρίου την πόλη Μποχάνγκ, οι Ελληνες μαθητές θα διαγωνιστούν με μαθητές από άλλες 30 χώρες.
Οι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων των δύο πόλεων κατασκεύασαν το ρομποτάκι, το εφοδίασαν με ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή, και μπόρεσαν να το κάνουν να εκτελέσει στον μικρότερο δυνατό χρόνο μία συγκεκριμένη αποστολή με μπάλες. Με το ίδιο ρομποτάκι, οι επτά μαθητές βγήκαν πρώτοι μεταξύ μαθητών από 54 σχολεία σε πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής, που έγινε την άνοιξη. Τώρα, με βελτιώσεις στο ηλεκτρονικό πρόγραμμα του ρομπότ, ελπίζουν να κατακτήσουν μια από τις καλύτερες θέσεις στην Ολυμπιάδα ρομποτικής της Νότιας Κορέας. Οι πιο δυνατοί αντίπαλοι θα είναι οι μαθητές από την Ιαπωνία και τη Νορβηγία.
Τους μαθητές και στους καθηγητές τους που θα τους συνοδεύουν δέχτηκε στο γραφείο του ο νομάρχης Κοζάνης, Γιώργος Δακής, και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία.

www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...