Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 17, 2009

Η χειρότερη απάτη στην ιστορία της F1

Είναι η χειρότερη απάτη που στήθηκε ποτέ στην ιστορία του αθλήματος. Πρέπει να δεχτούμε, επισημαίνουν οι Times του Λονδίνου, ότι η Renault, αρνούμενη να υπερασπιστεί την ομάδα της των αγώνων F1 κατά της κατηγορίας ότι ένας από τους οδηγούς της είχε δεχτεί οδηγίες πρόκλησης ατυχήματος, παραδέχεται στην ουσία ότι οι κατηγορίες έχουν πράγματι βάση. Ο Νέλσον Πικέ Τζούνιορ, λοιπόν, γιος του τρεις φορές πρωταθλητή κόσμου, θέλοντας να αφήσει τη δική του σφραγίδα στο σπορ,ενώ προσπαθούσε ταυτόχρονα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του, δέχτηκε την εντολή για το «ατύχημα» στο γκραν πρι της Σιγκαπούρης, τον Σεπτέμβριο του 2008. Ως αποτέλεσμα του ατυχήματος, ο Φερνάντο Αλόνσο, κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα ενώ υπό διαφορετικές συνθήκες θα έχανε. Το πλεονέκτημα του ανήκε λόγω των κανονισμών που υπάρχουν στη F1. Ο Πικέ απολύθηκε από την ομάδα του τον Ιούλιο γιατί δεν κατάφερε να δώσει τα αποτελέσματα που χρειάζονταν.
Ύστερα από την συνήθη στάση συγκάλυψης, η Renault-η εταιρία και όχι η ομάδα της F1- αποφάσισε να δράσει πραγματικά. Έκρινε ότι δεν έχει λόγο υπεράσπισης και έλυσε τη συνεργασία της με τον διευθυντή της F1 Φλάβιο Μπριατόρε καθώς και με τον Πάτ Σάιμοντς, διευθυντή του μηχανικού τμήματος.
Αυτά συμβαίνουν όταν μεγάλα εμπορικά συμφέροντα παρεμβαίνουν στα σπορ- απόλυτος στόχος τους είναι το κέρδος, όχι η επιτυχία. Ασχολούνται με αυτό για τη βιτρίνα, για την εικόνα τους...

Αντιγραφή και επικόλληση απο την εφημερίδα τα Νεα: http://www.blogger.com/post-create.g?blogID=8494897698387130577

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...