Πέμπτη, Αυγούστου 13, 2009

Εκπομπές CO2: οι πλούσιες χώρες θα τις μειώσουν έως 21%


Τα βιομηχανοποιημένα κράτη, εκτός των ΗΠΑ, δεσμεύτηκαν να μειώσουν τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα μεταξύ 15% και 21%, κάτω από τα επίπεδα του 1990, μέχρι το 2020, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε επίσημος αξιωματούχος του ΟΗΕ.

Στις συζητήσεις που γίνονται για τη κλιματική αλλαγή σε μια διάσκεψη στη Βόννη, από 10 έως 14 Αυγούστου, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να μειωθούν οι εκπομπές του CO2 μεταξύ 25% με 40%, για να αποφυγούν οι τεράστιες καταστροφικές συνέπειες της παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη, όπως πλημμύρες, καύσωνες και άνοδος των επιπέδων της στάθμης των θαλασσών.

Οι εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα αναμένονται να μειωθούν 15% με 21% κάτω από τα επίπεδα του 1990, μέχρι το 2020, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας για τη Κλιματική Αλλαγή του ΟΗΕ.

Τις μεγαλύτερες περικοπές θα κάνουν τα κράτη μέλη της Ευρωπαικής Ένωσης, το Λιχτενστάιν, η Νορβηγία, ενώ η Ιαπωνία, η Ρωσία, η Λευκορωσία και ο Καναδάς είναι ανάμεσα στα κράτη που σχεδιάζουν τις χαμηλότερες μειώσεις των εκπομπών του CO2.

Οι ΗΠΑ δε συμπεριλαμβάνονται γιατί δεν είχαν υπογράψει το Πρωτόκολλο του Κιότο. Ο αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα στοχεύει να μειώσει τις εκπομπές του CO2 στα επίπεδα του 1990, μέχρι το 2020, μια μείωση της τάξης του 14% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Για το econews.gr Λ. Σπυρέλη

Σημ.:Τα παραπάνω μπορούν να συνδιαστούν με την κάτω ειδηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...