Τρίτη, Αυγούστου 18, 2009

Το νέο κλειστό γυμναστήριο Κοζάνης εγκαινιάστηκε χθες απο τον υφυπουργό αθλητισμού

Πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια του Κλειστού Γυμναστηρίου Κοζάνης στην περιοχή Λευκόβρυσης από τον υφυπουργό αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη.
Κατά την τελετή των εγκαινίων ο υφυπουργός αθλητισμού αναφέρθηκε “στο σημαντικό έργο για το μαζικό αθλητισμό που παραδίδεται στη νεολαία της περιοχής”. Ο κ. Ιωαννίδης εξήγγειλε παράλληλα την κατασκευή δύο νέων κολυμβητηρίων στο νομό, ενός στην Κοζάνη με πισίνα 50μ. και ενός στα Σέρβια με πισίνα 25 μ., ενώ αναφέρθηκε, επίσης, στη δημιουργία του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου της Κοζάνης στο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου, με στόχο τη δημιουργία ενός ενιαίου αθλητικού κέντρου.
Ο γεν. γραμματέας της περιφέρειας Ανδρ. Λεούδης αναφέρθηκε στην καθοριστική συμβολή του Γ. Ιωαννίδη στην ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου για τον αθλητισμό της περιοχής, ενώ ο νομάρχης Κοζάνης Γ. Δακής έκανε λόγο για ένα μεγάλο έργο δημόσιου χαρακτήρα.
Ο δήμαρχος Κοζάνης Π. Κουκουλόπουλος τόνισε ότι με τη μεταφορά του γηπέδου ποδοσφαίρου θα ολοκληρωθεί ένα αθλητικό κέντρο υψηλών προδιαγραφών, για το οποίο η δημοτική αρχή “έχει συγκεκριμένο σχέδιο λειτουργίας”, ενώ έκανε αναφορά στα εμπόδια που συνάντησε το κλειστό γυμναστήριο στην κατασκευή του κατά την τελευταία δεκαετία, “μια φορά εξαιτίας της Ολυμπιάδας και μια φορά επί Ορφανού” όπως χαρακτηριστικά είπε.
Το συγκρότημα αναπτύσσεται σε τέσσερα επίπεδα. Πιο συγκεκριμένα, το κλειστό γυμναστήριο περιλαμβάνει αίθουσα γυμναστικής και αθλοπαιδιών, όπου θα εξυπηρετούνται τα αθλήματα μπάσκετ, βόλεϊ, χαντ μπολ και γυμναστική. Οι σταθερές κερκίδες είναι 2.500 θέσεων και οι πτυσσόμενες 540 θέσεων. Ο αγωνιστικός χώρος έχει άμεση πρόσβαση στα αποδυτήρια των αθλητών, στο γραφείο διοίκησης, στο ιατρείο, στην βοηθητική αίθουσα προπόνησης καθώς και στις εξόδους ασφαλείας. Στις κερκίδες προβλέπονται θέσεις θεατών, ατόμων με ειδικές ανάγκες, δημοσιογράφων καθώς και δημοσιογραφικά θυρωρεία. Ο εξωτερικός χώρος του Γυμναστηρίου περιλαμβάνει χώρους εισόδου – εξόδου των αθλητών και θεατών, χώρους πρασίνου καθώς επίσης χώρους εισόδου αυτοκινήτων και χώρους στάθμευσης. Ο συνολικός προϋπολογισμός των εργασιών ανέρχεται στο ποσό των 4.898.832 Ευρώ.
Σε ανακοίνωσή του για το κλειστό γυμναστήριο ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Γ. Βλατής τονίζει "το Κλειστό Γυμναστήριο Κοζάνης είναι ακόμα ένα μεγάλο όραμα που παίρνει μορφή”, σημείωνε στο σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε την προηγούμενη εβδομάδα η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Μόνο που αυτό το όραμα το "έβλεπαν" επί έξι χρόνια, αλλά δεν... ξυπνούσαν για να το χρηματοδοτήσουν και να τελειώσει επιτέλους, αν και το παρέλαβαν ολοκληρωμένο κατά 50%!
Σήμερα, με τα εγκαίνια του κλειστού γυμναστηρίου της Κοζάνης και εν μέσω μεγαλόστομων δηλώσεων τους, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, προσπαθούν να μας πείσουν πως είναι "η κυβέρνηση των έργων και των αποτελεσμάτων".
Γι´ αυτό έχουν επιδοθεί σ´ έναν ατέρμονο αγώνα δρόμου με τα... ψαλίδια στα χέρια, κόβοντας τις κορδέλες έργων που σχεδίασε, προγραμμάτισε και ξεκίνησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά αυτοί αποδείχτηκαν ανίκανοι να ολοκληρώσουν μέσα σε μια εξαετία, ακόμα και όταν έλειπε απλώς "μια πόρτα και το κλειδί¨.
Αντ´ αυτού, υλοποιούν "μεγάλα και αναπτυξιακά έργα", όπως δρόμους μήκους 1,5 χλμ.
Δυστυχώς, όλη η θητεία τους, σηματοδοτήθηκε από ¨όνειρα θερινής νυχτός¨ και θα φύγουν σύντομα αφήνοντας μας πίσω την ανάμνηση πως στο μόνο που διακρίθηκαν ήταν το... ακόνισμα των ψαλιδιών και η συγκάλυψη των σκανδάλων”.

Απο την εφημερίδα της Κοζάνης Ο Χρόνος www.xronos-kozanis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...