Τετάρτη, Ιουλίου 29, 2009

23ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αιωροπτερισμού 2009 στην Καστανιά Σερβίων
Το περασμένο Σάββατο 25 Ιουλίου έριξε πανηγυρική αυλαία, με την απονομή των επάθλων στους νικητές, το 23ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αιωροπτερισμού που διεξήχθη στην Καστανιά του Δήμου Σερβίων από 17-25 Ιουλίου. Για ακόμη μια φορά, στο όρος Τίταρος της Καστανιάς Σερβίων ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αιωροπτερισμού στις κατηγορίες Αγώνων Αποστάσεων και Αγώνων Ακριβείας και Διάρκειας. Οι αγώνες διήρκησαν 9 συνολικά μέρες από τις οποίες μονάχα οι δύο δεν ευνόησαν, ελέω καιρικών συνθηκών, τις πτήσεις. Ο ιδανικός καιρός και η άψογη φυσική κατάσταση των πιλότων είχαν ως αποτέλεσμα υπέροχες και γοητευτικές πτήσεις και φιγούρες που έκοβαν κυριολεκτικά την ανάσα, με τους αθλητές να «γράφουν» πολλά χιλιόμετρα στον αέρα. Έλληνες και ξένοι αιωροπτεριστές απογειώνονται καθημερινά από τις 12 το μεσημέρι έως και τις 7 το απόγευμα προσφέροντας εντυπωσιακές στιγμές θεάματος προς τέρψη των θεατών που απολάμβαναν τις εναέριες πιρουέτες. Προς επίρρωση της αρτιότητας και της επιτυχίας και της φετινής διοργάνωσης, αξίζει να αναφερθεί η παρακολούθηση των πτήσεων από πλήθος κόσμου ενώ και σχεδόν όλες οι αερολέσχες της Ελλάδας τίμησαν με την παρουσία τους, τους σπουδαίους αυτούς αγώνες.

Απαράμιλλη και καταλυτική ήταν η συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης στην διοργάνωση των αγώνων, καθώς με τις παροχές της χάρισε ανεπανάληπτες στιγμές σε όλους όσους συμμετείχαν, είτε αθλητές, είτε διοργανωτές, είτε φίλους του αθλήματος, είτε απλούς επισκέπτες. Ο Δήμος Σερβίων και ο Μορφωτικός Σύλλογος Καστανιάς με την παροχή του ευρωπαϊκών προδιαγραφών ξενώνα και των άλλων εγκαταστάσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Καστανιάς κατάφερε να δημιουργήσει σε όλους τους συμμετέχοντες την προσμονή για το επόμενο ραντεβού...τον Ιούλιο του 2010.

Πρωταγωνιστές στον αγώνα αποστάσεων φέτος ήταν, ο Γονατάς Σπύρος (Αερολέσχη Αθηνών και Ολύμπου), ο Μητρόπουλος Γιάννης (Α.Λ.Α.Ο) και ο Σοφός Σπύρος (Αερολέσχη Καλαβρύτων-ΣΤΥΓΑ) που πήραν και τις τρεις πρώτες θέσεις αντίστοιχα στην τελική κατάταξη μετά από μεγάλο και εντονότατο συναγωνισμό. Στον αγώνα Ακριβείας και Διάρκειας τις δύο πρώτες θέσεις κατέλαβαν οι Δημήτρης Παπαμάνος και Θόδωρος Καρκατσέλας αντίστοιχα.

Γραφείο Τύπου Δήμου Σερβίων

Για φωτογραφίες πατήτε εδώhttp://www.dimos-servion.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=151

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...