Πέμπτη, Απριλίου 02, 2009

Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης

Ολοκληρώνεται η μελέτη βελτίωσης της Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης
Δήλωση του Γ.Γ. Περιφέρειας Θεσσαλίας Φώτη Γκούπα

Με απόφαση του υπουργού ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. Γιώργου Σουφλιά, εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης ύψους 2 εκατ. 455 χιλ. ευρώ, για την ολοκλήρωση της μελέτης βελτίωσης της Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης. Η μελέτη θα αφορά τα τμήματα
α) Παράκαμψη Ελασσόνας – Μικρό Ελευθεροχώρι και
β) Όρια νομών Λάρισας, Κοζάνης (Τύρναβος) – Τριγωνικό
Με αφορμή την απόφαση, ο γενικός γραμματέας περιφέρειας Θεσσαλίας Γκούπας Φώτης δήλωσε: «Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε και το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. σχεδίασε και υλοποιεί ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα οδικών υποδομών που εξασφαλίζουν ένα σύγχρονο συγκοινωνιακό δίκτυο για τη χώρα. Ένα ολοκληρωμένο δίκτυο προσβασιμότητας που περιλαμβάνει την κατασκευή νέων διευρωπαϊκών αξόνων, διαπεριφερειακών και διανομαρχιακών δρόμων.
Συμπληρωματικά με τα σπουδαία έργα που συνδέουν τη χώρα με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, προχωρούμε στη Θεσσαλία και στην αναβάθμιση του υπάρχοντος δικτύου που ενώνει την περιφέρειά μας με τις όμορες περιφέρειες.
Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός πως ο υπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. κ. Σουφλιάς ενέκρινε την απαραίτητη πίστωση για την ολοκλήρωση της μελέτης Εθνικής Οδού Λάρισας – Κοζάνης, βάζοντας για μία ακόμη φορά την προσωπική του σφραγίδα σε ένα έργο που βοηθά στην ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας. Σε ένα έργο που αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων των δύο νομών, Λάρισας και Κοζάνης, που θα συμβάλει στην άρση της απομόνωσης και θα εξασφαλίσει στους πολίτες και τους διερχόμενους ασφάλεια στις μετακινήσεις και ταχύτητα στις μεταφορές».

Απο την Εφημερίδα ΚΟΖΑΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...