Τρίτη, Μαρτίου 03, 2009

Αστέριος Μπλάντας και Παλαιοκώστας!!!




Ο "δικός μας" Αστέριος Μπλάντας, σε χρόνο ρεκόρ, δημιούργησε στο Ιντερνετ μια ολόκληρη ταινία-παιχνίδι, με θέμα τα όσα κωμικοτραγικά συνέβησαν στον Κορυδαλλό την προηγούμενη Κυριακή. Ηδη η «παραγωγή» του εικοσάχρονου φοιτητή στο Αμερικάνικο Κολέγιο Θεσσαλονίκης, έχει σπάσει ταμεία στο Διαδίκτυο. Στο άκουσμα της δεύτερης κινηματογραφικής απόδρασης των Β. Παλαιοκώστα και Α. Ριζάι από τις φυλακές Κορυδαλλού, ο Αστέριος αποφάσισε μέσα από το παιχνίδι «Τhe movie» να σκηνοθετήσει την ταινία «Η Απόδραση 2».
«Οταν είδα στην τηλεόραση το έκτατο δελτίο έπαιζα το παιχνίδι και επειδή ήταν μια καθαρά χολιγουντιανή απόδραση, σκέφτηκα να μεταφέρω την πραγματικότητα στο "The movie", σε βελτιωμένη έκδοση. Εψαξα και συγκέντρωσα πληροφορίες από τις ειδησεογραφικές σελίδες και τα δελτία, βρήκα τις φωτογραφίες των πρωταγωνιστών μου και ξεκίνησα να δημιουργώ», λέει στο «Εθνος της Κυριακής» ο 20χρονος φοιτητής.
«Αρχικά έφτιαξα τους χαρακτήρες μου -δηλαδή τον Β. Παλαιοκώστα και τον Αλκέτ Ριζάι- και εν συνεχεία τις φυλακές του Κορυδαλλού. Στην ταινία παίζει και ένας εικονικός φρουρός, ο οποίος είναι στην ταράτσα των φυλακών Κορυδαλλού σαν απλός κομπάρσος».
Οπως μας εξηγεί ο Αστέριος Μπλάντας, προσπάθησε πολύ ώστε οι πρωταγωνιστές να μη διαφέρουν από τους πραγματικούς ήρωες. «Είναι κάτι διαφορετικό από αυτά που δείχνει η τηλεόραση... Εδώ η απόδραση του Παλαιοκώστα μπορεί να θεωρηθεί κινηματογραφική, με όλη τη σημασία της λέξης. Μέχρι στιγμής η ταινία πάει πολύ καλά, μου έχουν στείλει πολύ καλά μηνύματα απ όλη την Ελλάδα. Οσο περνούν οι μέρες τα σχόλια γίνονται όλο και πιο συγκεκριμένα. Πραγματικά είχε απροσδόκητη επιτυχία!».

Η ταινία ξεκινά μέσα στις φυλακές, όπου βρίσκονται οι δύο πρωταγωνιστές. Στο εικονικό κελί του Κορυδαλλού, οι κρατούμενοι συζητάνε:
Βασίλης Παλαιoκώστας: Βαρέθηκα στη φυλακή...Ευτυχώς που θα αποδράσουμε σήμερα. Είναι όλα εντάξει;
Αλκέτ Ριζάι: Ναι, όλα είναι έτοιμα για την απογείωση.
Με τη φαντασία του, ο Αστέριος δημιούργησε τους πιο πιθανούς διάλογους των δύο κρατούμενων πριν από την κινηματογραφική απόδραση. Την ώρα της δράσης στην ταράτσα των φυλακών, ακούγεται ο Β. Παλαιοκώστας: «Ολα πάνε ρολόι... Περπατάμε λίγο ακόμα στη στέγη και όταν φτάσει το ελικόπτερο, τρέχουμε αμέσως να ανεβούμε... Εύκολο είναι... Αφού το έχουμε ξανακάνει...».
«Προσπάθησα να φανταστώ ποιες ήταν οι συζητήσεις των δύο «ηρώων» και εν συνεχεία τις αποτύπωσα στο παιχνίδι. Εδωσα μεγάλη σημασία στην εξέλιξη των γεγονότων. Παρακολουθούσα τις ειδήσεις και όταν άλλαζαν κάποιες πληροφορίες τις πρόσθετα αμέσως στην ταινία. Οι πρωταγωνιστές ξεκίνησαν στη φυλακή, ανέβηκαν στο ελικόπτερο και η ιστορία κατέληξε στο χωράφι απ όπου απομακρύνθηκαν. Για να είναι πειστικό έβαλα και ένα εικονικό δελτίο ειδήσεων στο οποίο μια δημοσιογράφος αναγγέλλει ότι ο Βασίλης Παλαιοκώστας απέδρασε για δεύτερη φορά», μας λέει ο Αστέριος. «Σκέφτομαι να δημοσιεύσω την ταινία σε έναν ειδικό χώρο στο Διαδίκτυο, όπου δημοσιεύονται όλα τα παρόμοια "έργα". Εκεί μπορεί κάποιος, ζητώντας την άδειά μου, να κάνει κάποιες αλλαγές, να συνεχίσει με τον δικό του τρόπο το στόρι της υπόθεσης... Να βάλει την πινελιά του!»
Ε, όχι πάλι... Χαρακτηριστική εικόνα του παιχνιδιού είναι η στιγμή της απόδρασης. Οι Παλαιοκώστας και Ριζάι ανεβαίνουν στο ελικόπτερο και φεύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση... Τα πρώτα λόγια του Παλαιοκώστα μετά την επιτυχημένη εικονική διαφυγή είναι τα εξής: «Και είμαστε έξω ξανά!!!», ενώ την ίδια στιγμή, ο σωφρονιστικός υπάλληλους που βρίσκεται στην ταράτσα των φυλακών αρχίζει να πυροβολεί και να φωνάζει: «Ε, όχι πάλι...»

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ
Η τύχη του Β. Παλαιοκώστα από εδώ και στο εξής έγινε ήδη δημοφιλές στοίχημα στη γνωστή ιστοσελίδα στοιχημάτων «game boo kers.com». Οι αποδόσεις για τη σύλληψη του δραπέτη, έχουν ως εξής:
* Θα συλληφθεί μέσα στον Μάρτιο: απόδοση 3,50
* Θα συλληφθεί μεταξύ 1ης Απριλίου και 31ης Δεκεμβρίου: απόδοση 1,80
* Δεν θα συλληφθεί εντός του 2009: απόδοση 3

Αναδημοσίευση από το Έθνος http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8777&pubid=2540809#

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το βίντεο http://www.youtube.com/watch?v=nyMRXR9uwDI


Αντιγραφή απο το ai-vreS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...