Δευτέρα, Μαρτίου 30, 2009

Στα δύο χωρίστηκε ο Δήμος Σερβίων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες Κυριακή(29/03) κάτοικοι των τοπικών διαμερισμάτων του Τριγωνικού, Πολυρράχου και Προσηλίου. Οι κάτοικοι κρατώντας μαύρες σημαίες συγκεντρώθηκαν στον κόμβο του Τριγωνικού και διαδήλωσαν ενάντια στη λειτουργία και την επέκταση του λιγνιτωρυχείου Προσηλίου, μοιράζοντας συμβολικά στους διερχόμενους οδηγούς αναπνευστικές μάσκες και σχετική ανακοίνωση με τα προβλήματα της περιοχής.


Tην ίδια ώρα, ελάχιστα χιλιόμετρα μακριά, το σωματείο αυτοκινητιστών Φ.Δ.Χ (ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ), το σωματείο ιδιοκτητών φορτηγών και μηχανημάτων (ΤΑ ΠΙΕΡΙΑ) και ο εμπορικός σύλλογος Σερβίων (Ο ΕΡΜΗΣ), προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας απαιτώντας την ομαλή και απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας των λιγνιτωρυχείων του Προσηλίου (ΜΕ.ΤΕ) και τη συνέχιση της λειτουργίας των λινγιτωρυχείων της ΛΑΡΚΟ στα Σέρβια. Ο Δήμαρχος Σερβίων, κος Δημοσθένης Κοκολιός σε δηλώσεις του στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σημείωσε τα εξής:

« Kάνουμε οτιδήποτε να λειτουργήσουν τα ορυχεία αυτά ώστε να μην χαθεί ούτε μια θέση εργασίας. Είναι δύο λιγνιτωρυχεία που στηρίζουν οικονομικά όλη την περιοχή από θέσεις εργασίας» και συμπλήρωσε «Το να μιλάμε για για κλείσιμο του ορυχείου ( Προσηλίου ) είναι μια υπερβολή απαράδεκτη και ο λόγος είναι ότι έχει θωρακιστεί το περιβάλλον με την Μελέτη Περιβαλλονικών Επιπτώσεων που ψηφίσαμε , όπου «περάστηκαν» οι απαιτήσεις των κατοίκων του Προσηλίου».

30/03/2009 02:54|www.kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...