Τρίτη, Μαρτίου 24, 2009

Διαδικτυακή ενημέρωση για την ποιότητα του αέρα στην Κοζάνη

Τη δυνατότητα ενημέρωσης εύκολα, γρήγορα και με κατανοητούς δείκτες για την ποιότητα του αέρα στην Κοζάνη και στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας θα έχουν οι πολίτες, μέσω της ιστοσελίδας του Κέντρου Περιβάλλοντος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης, www.kepekozani.gr.

Όπως επισήμανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο νομάρχης Κοζάνης, Γιώργος Δακής, το αρχικό σύστημα συλλογής και επεξεργασίας της περιβαλλοντικής πληροφορίας, είναι διασυνδεδεμένο με το δίκτυο των σταθμών μέτρησης της ΔΕΗ, με τρόπο ώστε να παρέχει στο κοινό την τελευταία χρονικά καταμετρημένη ποιότητα του αέρα.

Στο σύστημα θα διασυνδεθούν νέοι σταθμοί μέτρησης αέριων ρύπων, οι οποίοι θα εγκατασταθούν σε προμελετημένα σημεία. Ο πρώτος πρόσθετος σταθμός που θα εισαχθεί στο σύστημα, θα εγκατασταθεί από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης στο χώρο του Κέντρου Περιβάλλοντος, στην πόλη της Πτολεμαΐδας σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο χρήστης της ιστοσελίδας του Κέντρου Περιβάλλοντος, επιλέγοντας το εικονίδιο για την ποιότητα της ατμόσφαιρας, μπορεί να πάρει πληροφορίες για τις μέσες ημερήσιες τιμές ενός σταθμού μέτρησης, αλλά και τις ωριαίες συγκεντρώσεις των αέριων ρύπων.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ




Για να μπείτε στην σελίδα πατήστε εδώ www.kepekozani.gr

Απο τη ιστοσελίδα αυτή βλέπουμε τις μετρήσεις για την ποιότητα νερού στα Σέρβια και στα Δημοτικά διαμερίσματα του δήμου.

Για την ποιότητα που νερού ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΝΕΡΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ .Απλώς επιλέγετε με το ποντίκι το αντίστοιχο δημοτικό διαμέρσμα και εμφανίζονται οι μετρήσεις οι οποίες όπως δίνονται φαίνονται ικανοποιητικές για την περιοχή μας.

Η ποιότητα του αέρα δίνεται εδώ : Ποιότητα του αέρα .

Για την ποιότητα του αέρα η ιστοσελία δεν δίνει μετρήσεις για την περιοχή μας. Εμφανίζει κάποιες μετρήσεις σε σταθμούς οι οποίοι φαίνονται με έγχρωμα κυκλάκια στους οποίος μπορούμε να πατήσουμε με το ποντίκι για να δούμε τις μετρήσεις.
Οι ποιό κοντινοί είναι της Άνω Κώμης και των Πετρανών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...